Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δύο ψυχολόγοι εξηγούν γιατί ο κόσμος βλέπει μετά μανίας Survivor

Η συναισθηματική εξάντληση, η αλληλοεξόντωση, τα πρωτόγονα ένστικτα και τα σαδομαζοχιστικά συστατικά


MEDIA
0:03
01/04/2017
Δύο ψυχολόγοι εξηγούν γιατί ο κόσμος βλέπει μετά μανίας Survivor
54
loading

Το Survivor αποτελεί το κυρίαρχο τηλεοπτικό πρόγραμμα της σεζόν από πλευράς τηλεθέασης. Είναι όμως ένα αμιγώς ψυχαγωγικό προϊόν αυτό που παρουσιάζει το κανάλι του Παλαιού Φαλήρου και η εταιρεία παραγωγής Acun Medya, του Τούρκου επιχειρηματία, Ali Acun Ilicali;

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Κάποιοι παρομοιάζουν το τηλεοπτικό προϊόν του ΣΚΑΪ, με ρωμαϊκή αρένα, κάνοντας λόγο για πρωτογονισμό στο τηλεοπτικό τοπίο, μεταξύ των οποίων και ο κλινικός ψυχολόγος, Δημήτρης Μπούκουρας.

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Καππάτου, επίσης ψυχολόγος, μιλάει για την ταύτιση του τηλεοπτικού κοινού με το Survivor, σε αναζήτηση προτύπων και ταυτότητας, μέσω των διαγωνιζόμενων του παιχνιδιού αλλά και των δραστηριοτήτων τους.

survivor1

Οι δύο ειδικοί αναλύουν το τηλεοπτικό φαινόμενο των καιρών μας και εξηγούν στο newsbeast.gr γιατί προκαλεί τους τηλεθεατές να το παρακολουθήσουν.

Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος

«Το παιχνίδι αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας και των κοινωνικών συνθηκών. Ταιριάζει πολύ καλά μάλιστα στα σημερινά δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, βασισμένη σε περικοπές, πείνα και φτώχεια για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Επί της ουσίας ο Έλληνας τηλεθεατής ταυτίζεται με τον παίκτη που προσπαθεί να εξασφαλίσει την τροφή του. Είναι ενδεικτική η εικόνα των εργαζόμενων, οι οποίοι νιώθουν διαρκώς απειλούμενοι, υπό το φόβο ότι ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους.

Ακόμα όμως και ο διαχωρισμός  ανάμεσα σε διάσημους και μαχητές ιντριγκάρει επιπρόσθετα το τηλεοπτικό κοινό. Μάλιστα, όλοι οι διάσημοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι άγνωστοι, έχουν σμιλεμένα σώματα, τα οποία χρησιμοποιούν ως μέσο προβολής.

Ας σημειωθεί ότι φανατικοί υποστηρικτές του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος είναι και οι νέοι, οι οποίοι αναζητούν πρότυπα στο πρόσωπο των παικτών του Survivor. Τα δύο σημεία τα οποία ελκύουν το νεανικό κοινό είναι το πρότυπο ενός καλοσχηματισμένου σώματος και η αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν οι διαγωνιζόμενοι, αναζητώντας την ταυτότητά τους. Συν τοις άλλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βλέπουν το σώμα, το οποίο θα ήθελαν να έχουν και δεν μπορούν.

survivor2

Σας επισημαίνω ότι η μόδα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Survivor, δείχνει τη φτώχεια που επικρατεί στο τηλεοπτικό περιβάλλον λόγω κρίσης. Μοιάζει σαν να κυριαρχεί ο μονόφθαλμος μεταξύ των τυφλών με μία καλή ομολογουμένως παραγωγή, δεδομένου ότι οι ανταγωνιστές δεν έχουν κάτι άξιο λόγου να παρουσιάσουν.

Το παιχνίδι μάλιστα έχει εξελιχθεί σε βασικό θέμα συζήτησης στις παρέες, στα σχολεία αλλά και στους κύκλους των μεγαλύτερων σε ηλικία τηλεθεατών.

Παράλληλα οι ίντριγκες και οι συναισθηματικές εμπλοκές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του παιχνιδιού, προσελκύουν το ενδιαφέρον. Οι παίκτες εξωθούνται στα όρια της ψυχικής τους αντοχής, κάτι που είναι εμφανές και μέσα από την αντοχή που παρουσιάζει ο καθένας στη διάρκεια μιας δοκιμασίας. Ενδεχομένως λοιπόν, ο Έλληνας τηλεθεατής ταυτίζεται και με τις δοκιμασίες που περνούν οι παίκτες του Survivor, καθώς και εκείνοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, η οποία βάλλει τον ψυχισμό τους, ανατρέποντας ψυχικές ισορροπίες και προκαλώντας ένδεια στην τσέπη.

Οπωσδήποτε το Survivor είναι μια παρηγοριά. Βοηθάει όσους το παρακολουθούν να ξεφύγουν από μία πραγματικότητα, θεωρώντας ότι οι παίκτες ζουν ακόμα χειρότερα από τους ίδιους, διατηρώντας την ασφάλεια του καναπέ και του δωματίου τους.

survivor3

Ακόμα όμως και οι ονομασίες “μαχητές” και “διάσημοι” είναι ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικες. Αυτό όμως που με προβληματίζει ιδιαίτερα και θα ήθελα να το καταθέσω, είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν δημιουργείται τέτοιος θόρυβος για πνευματικά προϊόντα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν παράγει ούτε ιδέες, ούτε μεταδίδει μηνύματα. Παράγει όμως συναισθηματική εξάντληση και πιθανότατα αλληλοεξόντωση.

Σε κάθε περίπτωση το Survivor έχει εξελιχθεί σε εθνική περιπέτεια, έχοντας αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι γεγονός ότι το παρακολουθούν και άτομα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για παράδειγμα οι νέοι μπορεί να μην ανησυχούν για οικονομικά ζητήματα, ωστόσο η αγωνία και το σασπένς που νιώθουν εξάπτει το ενδιαφέρον τους. Αποτελεί όμως και μία μέθοδο διαφυγής, ως εξαιρετικό καταφύγιο σε εξωτικές συνθήκες μακριά από τον κόσμο, κάτι που ηχεί λυτρωτικά για το μέσο άνθρωπο.

Συν τοις άλλοις όμως και η "παρέα" επηρεάζει και συμπαρασύρει. Για να μπορεί κάποιος να έχει κοινό θέμα συζήτησης με τους φίλους του, "υποχρεώνεται" να παρακολουθεί κι εκείνος, επιτείνοντας το ρεύμα.

Όλοι οι Έλληνες είναι σαν να αγωνίζονται με τους "αγωνιστές" του Survivor. Έχουν γίνει ήρωες στα μάτια των τηλεθεατών και όλοι ασχολούνται με τις συνήθειες όπως η διατροφή τους, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, οι κακουχίες που περνούν».

Δημήτρης Μπούκουρας, κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής

«Μόνο παιχνίδι δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Εάν θέλουμε να εξετάσουμε τη φιλοσοφία του, θα λέγαμε ότι υπάρχει μία εμφανέστατη προσπάθεια να δώσουν τη δυνατότητα στα συγκεκριμένα άτομα να λειτουργήσουν με πρωτόγονα ένστικτα.

Εκμεταλλευόμενοι το ένστικτο της πείνας, προσπαθούν να τους ωθήσουν να αγριέψουν, ερχόμενοι σε πρωτόγονη κατάσταση. Αποπειρώνται να δώσουν τροφή στους τηλεθεατές μέσω αυτού του προϊόντος, το οποίο διεγείρει τα σαδιστικά ένστικτα των τηλεθεατών.

Τα παιχνίδια, τα οποία διεξάγονται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, στόχο έχουν να "μασκαρέψουν" κάτι το οποίο είναι χειρίστου είδους, επιστρέφοντας τους συμμετέχοντες πολλά χρόνια πίσω. Οι υπεύθυνοι παραγωγής ‘στολίζουν’ τη διαδικασία με παιχνιδάκια, χαρούλες, συγκινήσεις και διάφορα άλλα τρικ για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

survivor4

Ο τηλεθεατής ταυτόχρονα, ταυτίζεται με κάποιους από τους παίκτες γιατί στο πρόσωπό τους βλέπει τον επιθυμητό του εαυτό. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα απωθημένο. Ο καθένας που δεν είναι τόσο ευχαριστημένος με τον εαυτό του, θα ήθελε ενδεχομένως να είναι κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο.

Πρόκειται για σημεία των καιρών. Επικρατεί το συλλογικό στρες στην κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει αυξήσει το ποσοστό των καταθλίψεων στη χώρα μας. Είναι φυσιολογικό να ταυτίζεται το οικονομικό στρες που νιώθουν οι Έλληνες με την πρωτόγονη κατάσταση που παράγεται στο Survivor. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν πλούτο ενστίκτων και ταυτόχρονα για φτώχεια πνευματικών στοιχείων.

Πολλοί είναι εκείνοι που το παρακολουθούν, ξεφεύγοντας από προβλήματα της καθημερινότητας ή απλά για να γελάσουν. Ωστόσο αυτοί δεν είναι οι τακτικοί πελάτες, αλλά οι περιστασιακοί. Η διασκέδαση με τον πόνο του άλλου ενέχει σαδομαζοχιστικά συστατικά. Οι τηλεθεατές βλέπουν τους παίκτες να "πεθαίνουν" από την πείνα, και ικανοποιούνται. Την ίδια στιγμή όμως που οι παίκτες πεινούν, το προσωπικό του καναλιού τρέφεται κανονικά, προκαλώντας αυτούς τους ανθρώπους που είναι νηστικοί.

survivor6

Προφανώς οι παίκτες δεν έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Η παραγωγή διανέμει μία φορά την εβδομάδα κάποιες προμήθειες σε φαγητό για να μην τους αφήσει να ξεπεράσουν τα όριά τους, ελέγχοντας την κατάσταση κατά κάποιο τρόπο, ούτως ώστε να υπάρχει μία σχετική ισορροπία και προσελκύοντας την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον του κόσμου.

survivor7

Εκμεταλλεύεται τις ανθρώπινες αδυναμίες και ένστικτα. Όλοι διαθέτουμε σαδιστικά και μαζοχιστικά ένστικτα, ωστόσο κάθε φορά και ανάλογα με το ερέθισμα που δεχόμαστε, έρχονται στην επιφάνεια. Ο κόσμος όμως πρέπει να εκπολιτίζεται και όχι να πισωγυρίζει σε πρωτόγονες καταστάσεις. Η κατάσταση προσομοιάζει σε ρωμαϊκή αρένα. Άρτος και θέαμα σε μία σύγχρονη αρένα».

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar Σοφια Σοφακι Σοφη

  Παντως εγω το ομολογω γιατρε μου Εχω παθει ταυτηση με Λαουρα Ειρηνη Ευριδικη Ελισαβετ και με Σαρα Πειτε μου γιατρε θα ζησω??? Σωστε μεεεεε γιατρε μου εχω παθει παρακρουση με τοσες ταυτησεις :-)

 2. avatar Jimi

  Ενω αν το 80% των τηλεθεατων παρακολουθουσε ντοκυμαντερ της δεκαετιας του 80 στην ΕΤ3 απο "ψυχολογικης, ψυχοιατρικης αποψης" θα ηταν φυσιολογικοτατο?

 3. avatar Aimilios

  χωρις να διαβασω,
  υποθετω οτι ολα τα σχολια καταληγουν στο ποσο τραγικος λαος ειμαστε και μας αξιζουν τα μνημονια ε;

 4. avatar efkleidou

  ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .

  1. avatar ΤΖΟΥ

   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (ίσως) να γλυτώσουμε από αυτή την υποβάθμιση....

 5. avatar mak 88

  ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΖΗΛΙ!! ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ...ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ..ΜΕ 20 ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΗΛΙΟΚΑΜΜΕΝΕΣ ΚΟΡΜΑΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ...ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑ!!!ΜΑΣ [...] ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

  1. avatar jim13

   Ακριβως ετσι ειναι...ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες του καθε ενα που προσπαθει να παρει κατι απο την πιτα.....ακου λεει ταυτοζομαστε με τους παιχτες...ελεος...

 6. avatar ΚαραφλαΣ

  ΓΥΑΛΙΖΕΙ Η ΚΑΡΑΦΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

 7. avatar ΛΚ

  Πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο να δεις σε άλλα κανάλια και δεν υπάρχουν και λεφτά για να βγεις έξω. Άρα κάθεσαι σπίτι και το βλέπεις.

  1. avatar rooneys

   σωστος!

  2. avatar innotrading

   υπάρχει ραδιόφωνο, βιβλία, ντοκυμαντέρ στο youtube, είμαι 22 χρόνια χωρίς τηλεόραση, υπάρχει ζωή χωρίς tv

   1. avatar ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

    Ρευμα εχεις ή στο εχει κοψει η ΔΕΗ;

   2. avatar Μαριουλης Τριχωτος!!

    ψυγειο,πληντυριο εχεις ρε??

    1. avatar innotrading

     Όπως και ορθογράφο στον υπολογιστή ρε

     1. avatar ΚαραφλαΣ

      ΑΣΕ ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΡΕ

     2. avatar ΚαραφλαΣ

      ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΡΕ?

     3. avatar STELLA

      Χαχαχαχα ρε φίλε, μ' έκανες και γέλασα, να'σαι καλά... like

 8. avatar Να το κοιτάξεις τώρα που είναι; νωρίς.

  κλέων ή Κλαίων; Για κλάματα είσαι!

  1. avatar KΛΕΩΝ

   Nα μου πεις τι θεραπεια...να μην την ακολουθησω και καταντησω σαν και σενα!

 9. avatar ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

  Προς "γνωστους"ψυχολογους -ψυχιατρους.1)Ουδεμια σχεση του παιχνιδιου με την κριση.Στη χωρα μας γινεται η παραγωγη του Survivor για τη Νορβηγια και τη Σουηδια οι οποιες δεν περνανε καμμια κριση .2)Θα πρεπει να πατε να κοιταχτειτε σε συναδελφους σας οι οποιοι πιθανον να βρισκονται σε καλυτερη κατασταση απο αποψεως ψυχικης υγειας απο εσας ωστε να σας δωσουν την καταλληλη αγωγη.3)Ποιος σας ειπε οτι θελουμε να διαβαζουμε τις "επιστημονικες"σαχλαμαρες σας;Οτι πιστευετε ο καθενας κρατηστε τα για τον εαυτο σας και για το σπιτι σας εφοσον σας ανεχονται οι οικειοι σας.

 10. avatar ΕΕΕΕΕ ΠΙΑ

  ειναι λυπηρό να βλέπεις κάποιους να προσπαθούν με καθε τρόπο να δημιουργησουν διαχωριστικες γραμμές .Είμαστε για κλάματα Δεν γνωριζουν οτι η διαφορετηκοτητα ειναι ταυτησμενη με την Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ???? λοιπον ας σταματησουν οι προσβλητικές κριτικές γιατι ειναι ο εύκολος λογος οταν δεν υπαρχουν στεραια επιχειρήματα και επιτελούς ας υπαρχει και λιγο χιούμορ οι ανόητοι τσατίζονται ευκολα

 11. avatar SYC

  Εγώ ξέρω πολλούς που δεν βλέπουν. Μήπως ζω σε αλλη Ελλάδα;

 12. avatar Stilitis

  Μου αρέσει το ξεκατίνιασμα αλλά το παίζω φίλαθλος... Μπεεεεεεε

 13. avatar Περικλής2

  Περιεργο. Στα περί εξήγησης τού "γιατί το βλέπουν"........δεν είπαν "λόγω εξαιρετικά προχωρημένης αποχαυ'νωσης"........

  1. avatar ΚαραφλαΣ

   ενω εσυ ψευτοκουλτουριαρη που κανεις οτι δεν ασχολησε διαβασες ΟΛΟ το αρθρο και μπηκες να σχολιασεις κιολας.ασε αυτους που το παρακολουθουν στην αποχαυνωση τους και ανεβα στο δεντρο σου να φας μπανανες και καρυδες χD

 14. avatar ΕΛΛΗΝ.

  Παιδια το μαθατε; Συνελαβαν το Σωρρα! Υστερα απο μια ανκοινωση του FBI, που την εστειλε αποκλειστικα στον κυριο Σροιτερ απεδειχθη οτι τα ομολογα ηταν πλαστα και ειχε καταθεσει στην τραπεζα... καραμελες! Μη ρωτατε να σας πω πως το εκανε δεν ξερω το FBI το ειπε. Τον συνελαβαν σημερα μετα τα μεσανυχτα μεσα σ' ενα... λαγουμι! Το λαγουμι το ειχε σκαψει λαγος σιγουρα. Τον κατεδωσε ενας πρωην συνεργατης του του οποιου ο Σωρρας του ειχε κλεψει... το σοβρακο! Και του εκανε και μυνηση μαλιστα!!! Βαλτε ειδησεις σημερα να το ακουσετε!

 15. avatar ΔΑΜΙΑΝΟΣ

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ TV ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

 16. avatar ΔΑΜΙΑΝΟΣ

  ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΥΠΟΚΡΙΤΕΕΕΕΕΕΣ

 17. avatar Νοήμον

  1ον. Όποιος θέλει αληθινό survivor να δει Cristopher McCandless.

  2ον. Για να σε κρατήσουν καθισμένο στον καναπέ σου ακόμα, θα βρίσκουν συνέχεια αστραφτερά θεάματα που θα σε κάνουν να διστάζεις να πατήσεις το κόκκινο κουμπάκι.

 18. avatar ΝικοςΖ

  Άντε τώρα να χεις τα θέματα σου και να πας σ αυτούς τους ανθρωπους για βοήθεια... και να σ αρχίσουν στα είσαι ταυτισμένος με την ένδοια τσέπης λόγω κρίσης και προκύπτουν ζητήματα αλληλοεξόντωσης σμιλεμενων κορμιών που υποσυνείδητα... ωρε που πάμε ωρε; μπας και αυτά που γράψατε μανάρια μου ψυχοκατι είναι η αυτοδιαγνωση κ αυτοκριτική σας;

 19. avatar Νίκος χασαπης

  Αν και δεν ειμαι ψυχολόγος θα σα το αναλύσω. Γιατί ειναι [...] αυτοι και εσείς που τους προβάλετε. Πως σας φάνηκε η ανάλυση ;

  1. avatar Stateless

   Βρε Κασαπ, πάλι λουφάρεις?
   Άντε πήγαινε να πλύνεις κάνα πιάτο που μου θέλεις και αναλύσεις!
   Θα σε απολύσει το αφεντικό σου! Και ξέρεις έ? Τώρα που το γιδι θα καταργήσει το obamacare, δεν θα έχεις ασφάλιση ως άνεργος!

 20. avatar lib-tech

  Ότι ξέρω για το survivor to έχω μάθει από τα άρθρα του newsbeast. Τα διαβάζω για να γελάω με την κατάντια των ανθρώπων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει