Ένας νέος ταξιδιωτικός προορισμός έχει ανοίξει για όσους θέλουν να το τολμήσουν μέσα στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, μόνο που υπάρχει ένας όρος.

Η Ισλανδία άλλαξε αυτό τον μήνα τις προϋποθέσεις για την είσοδο και την παραμονή στη χώρα και κανείς πλέον κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζεται βίζα για να μπει στην Ισλανδία.

Παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, όλοι μπορούν πια να παραμείνουν στην Ισλανδία ακόμα και για 6 μήνες.

Υπάρχουν ωστόσο και τα λεγόμενα ψιλά γράμματα. Πρέπει να απασχολείσαι σε θέση εργασίας σε άλλη χώρα και να βγάζεις σχεδόν εξαψήφια ποσά!

«Νομίζω πως η ιδέα είναι να προσελκύσουμε επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος από τη Silicon Valley ή το Σαν Φρανσίσκο ώστε να ξοδέψουν εδώ τα λεφτά τους, αντί για εκεί», εξηγεί στο Blοomberg ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir.

Όπως σημειώνει, παρά το γεγονός ότι η μακρά παραμονή δεν είναι ακριβώς τουρισμός, το μέτρο έρχεται για να ανακάμψει η οικονομία της Ισλανδίας, γεμίζοντας με νέο κόσμο τα μπαρ και τα εστιατόρια, αλλά και τα αδιάθετα σπίτια.

Η Ισλανδία προστέθηκε μόλις στους προορισμούς που θέλουν να προσελκύσουν επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος, καθώς αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει οι Βερμούδες, τα Μπαρμπέιντος και η Εσθονία.

Η κίνηση ωστόσο της Ισλανδίας είναι μοναδική καθώς αφορά αποκλειστικά σε ευκατάστατους ανθρώπους. Η χώρα ζητά αποδείξεις πως βγάζεις τουλάχιστον 7.360 δολάρια τον μήνα, 88.000 δολάρια τον χρόνο δηλαδή, ώστε να μπορείς να ζεις άνετα και να πληρώνεις το επιπρόσθετο κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, που διαχειρίζεται τις βίζες, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα. Ή για το σκεπτικό που κρύβεται από πίσω…

TAGS