Πέτρινα γεφύρια, μονοπάτια, φαράγγια, ποτάμια και όμορφες διαδρομές συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε όλη την περιοχή του Ταΰγετου στην Πελοπόννησο.

taygetos2

Στο υψηλότερο μέρος της οροσειράς του, ο Ταΰγετος έχει ύψος 2.407 μέτρα και στις πλαγιές του συναντάμε μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Ολόκληρη η περιοχή έχει δεκάδες μέρη που αξίζει να γνωρίσετε και να επισκεφθείτε, ενώ στις πλαγιές του Ταΰγετου βρίσκονται πολυάριθμα χωριά με ιδιαίτερο τοπικό χρώμα.

taygetos3

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει ξεκινήσει να μπαίνει ήδη στον ταξιδιωτικό χάρτη και οι επισκέπτες βρίσκουν συνεχώς καινούρια μέρη να γνωρίσουν. Στις παρυφές του βουνού θα δει κανείς καταπράσινα χωριά για τη διαμονή του.

Ανάμεσα στα χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Γεωργίτσι που βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων και έχει υπέροχη θέα σε μεγάλο μέρος της πεδιάδας της Σπάρτης.

taygetos4

Άλλο ένα πανέμορφο χωριό είναι το Καστόρι με πλούσια βλάστηση, φαράγγια, και βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων. Είναι ένα ιδανικό μέρος επίσης για πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες για όσους αγαπούν να ξεφεύγουν με αυτό τον τρόπο στη φύση.

Οι ταξιδιώτες που θα φτάσουν εκεί, θα βρουν την απόλαυση και την ξεκούραση στις εικόνες της φυσικής ομορφιάς που τους προσφέρει.

taygetos5

Σε ολόκληρη την περιοχή οι επισκέπτες θα βρουν πολλές διαδρομές μέσα στην παρθένα φύση και σε τοπία σπάνιας ομορφιάς και φυσικού κάλλους.

Ο Ταΰγετος και τα γύρω χωριά αποτελεί επίσης μια σχετικά κοντινή απόδραση από την Αθήνα ενώ θα βρει κανείς οργανωμένα καταλύματα και τουριστική υποδομή για να περάσει μέρες χαλάρωσης με όλα όσα αναζητά.

taygetos1