Για τους χρήστες του Facebook η Τεχεράνη θεωρείται ως πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός από… την «αιώνια πόλη», Ρώμη.
 
Σύμφωνα με μια λίστα με τις 50 πιο διάσημες πόλεις του κόσμου, η ιρανική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 32η θέση, ενώ η Ρώμη βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω.


 
Κάθε προορισμός που περιλαμβάνει η λίστα έχει αξιολογηθεί με βάση τα πόσα «likes» παίρνει στις city guides σελίδες του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το Facebook έχει δημιουργήσει μια σελίδα προφίλ για κάθε πόλη σε όλον τον κόσμο, συνδέοντάς τη με την αντίστοιχη σελίδα της χώρας της στη Wikipedia. Ακόμη, περιέχει πληροφορίες που μοιράζονται άλλοι χρήστες του Facebook, παρέχοντας τουριστικά «tips» και συμβουλές ή δημοφιλή post από το Διαδίκτυο που σχετίζονται με κάθε πόλη.

 
Ποιες είναι όμως οι δημοφιλέστερες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον «κόσμο» του Facebook;

Η ιστοσελίδα Fastbooking.com συνέταξε τη σχετική λίστα, σύμφωνα με την οποία η Νέα Υόρκη δεσπόζει στην κορυφή με πάνω από 14 εκατ. «likes».


 
Ακολουθεί η «Πόλη του Φωτός» (Παρίσι) με κάτι παραπάνω από 9 εκατομμύρια «μου αρέσει», ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η αγγλική πρωτεύουσα με 8,5 εκατ. «likes» από τους χρήστες του Facebook.