Με ζωηρή κρεολική ατμόσφαιρα, τιρκουάζ παραλίες και απέραντες αμμώδεις παραλίες η Γουαδελούπη κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Το καταπράσινο νησί της Καραϊβικής με πρωτεύουσα τη Μπας Τερ, αποτελεί υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας και ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1493.

Γνωστό και ως τα «φτερά της πεταλούδας» λόγω του σχήματος του, προσφέρει στον ταξιδιώτη ένα μαγικό συνδυασμό από άρωμα Καραϊβικής και γαλλικές επιρροές.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το εθνικό πάρκο Basse-Terre με ηφαιστιογενείς κορυφές καλυμμένες από πυκνή βλάστηση και φυτείες μπανάνας, που φτάνουν μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου Soufriere.

Με καταπράσινα βουνά και ηφαίστεια, πολύχρωμη τροπική βλάστηση, μοναδικούς καταρράκτες, ακτές καλυμμένες από κοκοφοίνικες και διάσπαρτες κατοικίες μοναδικής αρχιτεκτονικής αποτελεί ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Στην περιοχή Gran Terre ο επισκέπτης θα εξερευνήσει τις χρυσές ακτές που προστατεύονται από κοραλλιογενείς υφάλους, δίνοντας στα νερά μοναδικούς γαλαζοπράσινους τόνους. Θα ανακαλύψει ακόμη τα νησάκια Les Saintes, Marie-Galante, και Desirade της Γουαδελούπης με τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Γουαδελούπη

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού και Ορλί είναι 16 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Μασσαλίας και Παρισιού.