Η Ελλάδα έχει τόσα όμορφα μέρη που όσο και να την εξερευνείς, πάντα θα βρίσκεις κάτι καινούριο να σου κλέβει την καρδιά. Μερικά από τα λιγότερο γνωστά και φημισμένα είναι αυτά που συγκινούν κι εμάς περισσότερο και σου προτείνουμε να τα γνωρίσεις και εσύ από κοντά. Αυτά με τον λιγότερο κόσμο που θα περάσεις εναλλακτικές και ήρεμες διακοπές.

Ένα από αυτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι τα Πούλιθρα στην Πελοπόννησο. Ή αλλιώς… η Αρκαδία στα καλύτερά της. Τα Πούλιθρα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με κρυστάλλινα νερά και αρκετό πράσινο που σου θυμίζει ταυτόχρονα νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Η ιδανική επιλογή αν θες να ξεφύγεις και να νιώσεις ότι είσαι μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Πούλιθρα: Ο ιδανικός προορισμός αν θες να βρεθείς μακριά απ’ όλους

Τα Πούλιθρα είναι χωμένα στην αγκαλιά των παρυφών του καταπράσινου Πάρνωνα. Ξαπλώνουν δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα που πραγματικά είναι ένα όνειρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα Πούλιθρα είναι ένας ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις ένα χαλαρό τριήμερο στην θάλασσα ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Το όμορφο αυτό ψαροχώρι βρίσκεται λίγο έξω από το Λεωνίδιο και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα τόσο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας που έχουν μείνει σχεδόν ανέγγιχτα από την έντονη τουριστική εκμετάλλευση. Τα Πούλιθρα είναι ό,τι πρέπει αν αναζητάς διακοπές χωρίς πολύ κόσμο, με καλό φαγητό, όμορφη φύση και καλές τιμές. Ένας οικονομικός προορισμός στον οποίο μάλιστα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς και πολύ το αυτοκίνητο.

Το μέρος είναι ιδανικό για να απολαμβάνεις μετακινήσεις στη φύση και δίπλα στη θάλασσα. Θα αδειάσει το μυαλό σου και θα απολαύσεις εικόνες που ούτε καν είχες φανταστεί τόσο κοντά στην Αθήνα.

Η παραλία στα Πούλιθρα είναι βοτσαλωτή με καθαρά, κρυστάλλινα νερά και φόντο τον πράσινο λόφο στον οποίο βρίσκεται το χωριό. Η αρκαδική φύση δένει αρμονικά με τα καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά και δημιουργούν ένα σκηνικό ονειρικό.

Μην χάσεις

Αν βρεθείς για διακοπές στα Πούλιθρα μην χάσεις να επισκεφθείς το εκκλησάκι του Άη Γιώργη. Βρίσκεται στην άκρη του χωριού και μπορείς να βρεθείς εκεί με βαρκάκι. Από τον όμορφο περίβολό του, θα θαυμάσεις την εντυπωσιακή θέα στην θάλασσα και στο χωριό.