Μια παραδεισένια παραλία με κρυστάλλινα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος, που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, συναντάται σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος για την Μυλοκοπή, στην περιοχή του Λουτρακίου, η οποία ξεχωρίζει για το πανέμορφο τοπίο και το υπέροχο, φυσικό σκηνικό που συναρπάζει όσους την επισκεφτούν, καθώς συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα.

Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία, που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σεισμού κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της, ενώ η άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, που έχουν σπάσει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Εκτός από τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, το σκηνικό εδώ είναι άκρως αφοπλιστικό, καθώς ένα πλούσιο, καταπράσινο πευκοδάσος αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση.

Για να προσεγγίσει κανείς την παραλία παίρνει την επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Περαχώρας, ακολουθώντας ταμπέλες προς Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης. Πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη λίμνη, περίπου 2 χλμ. νωρίτερα, υπάρχει ταμπέλα προς Σκαλωσιά και μετά από 6 χλμ. στο αριστερό χέρι ξεκινά αρκετά κακοτράχαλος χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.