Η ταξιδιωτική συντάκτρια Ashley Rossi, του αμερικάνικου ταξιδιωτικού site Smarter Travel, προτείνει τους 11 πολυτελείς προορισμούς στον κόσμο, που είναι πιο οικονομικοί απ’ όσο οι περισσότεροι ταξιδιώτες περιμένουν.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της λίστας συναντάται το νησί Gaya, στη Μαλαισία, οι εξωτικές εικόνες του οποίου παραπέμπουν πολύ στις ονειρικές και πανάκριβες Μαλδίβες. Δεύτερη βρίσκεται η ιαπωνική πόλη Οσάκα, οι επισκέπτες της οποίας καλούνται να ανακαλύψουν την high tech και γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Ακολουθεί το Μαρακές, με τα χαρακτηριστικά κτήρια μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, τα μοναδικής αισθητικής ριάντ και τα περίφημα παλάτια με τις εσωτερικές αυλές και τους εντυπωσιακούς κήπους, ενώ τη σκυτάλη παίρνει η Lake Bled στη Σλοβενία. Πρόκειται για μία λίμνη με ένα μικρό νησάκι στην περιοχή των Julian Alps, που κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους τουρίστες, διατηρώντας ακόμη λογικές τιμές.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την παραθαλάσσια πόλη Sihanoukville, στην Καμπότζη. Μπορεί να μην ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική και ομορφιά της, ωστόσο, διαθέτει μία από τις πιο φημισμένες με πάλλευκη αμμουδιά παραλίες της χώρας, την ακτή Serendipity.

Η πόλη Μάρφα, δημοφιλής επιλογή λαμπερών celebrities όπως η Μπιγιονσέ και ο Μάθιου Μακόναχι, στο Τέξας συναντάται στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη ακολουθεί το Lagos, στη φημισμένη επαρχία της Algarve, στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας.

Η πανέμορφη Μήλος κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα της συντάκτριας και να κατακτήσει την όγδοη θέση. Η ίδια προτρέπει τους αναγνώστες της να αφήσουν πίσω τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος και να επιλέξουν τη Μήλο για τις περισσότερες από 80 παραλίες, την τοπική κουζίνα και τη χώρα με την κυκλαδίτικης αισθητικής πάλλευκα κτήρια και σοκάκια.

Ακολουθεί το Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη με μισελενάτα εστιατόρια και πολυτελείς προτάσεις shopping, ενώ η δεκάδα «κλείνει» με το San Jose del Cabo στο νότιο τμήμα του Μεξικό, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του την εκδοχή της προσιτής πολυτέλειας, τόσο στο φαγητό όσο και στη φιλοξενία.

Τέλος, η λίστα ολοκληρώνεται με το Μόντρεαλ, την καναδική πόλη με την γοητευτική, αστική όψη και τη γαλλική ατμόσφαιρα.