Οι περισσότεροι όταν παίρνουμε στα χέρια μας την κάρτα επιβίβασης, κοιτάμε τα βασικά προκειμένου να βεβαιωθούμε πως όλα είναι σωστά. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλά.

Πάνω στην κάρτα επιβίβασής σας μπορεί να υπάρχει ένας κωδικός ο οποίος μπορεί να γίνει η αιτία ώστε να… κλείσετε «ραντεβού» με την ταλαιπωρία και να χάσετε την πτήση σας.

Εκτός από τα στοιχεία της πτήσης σας και το ονοματεπώνυμό σας, η κάρτα επιβίβασής σας μπορεί να έχει και τον κωδικό SSSS. Εξαιτίας αυτού του συγκεκριμένου κωδικού, δεν θα μπορείτε να εκτυπώσετε την κάρτα στα ειδικά μηχανήματα, αλλά θα πρέπει να περάσετε υποχρεωτικά από τα γκισέ..

Τι σημαίνει όμως ο κωδικός SSSS και γιατί όταν αναγράφεται στην κάρτα, θα πρέπει ο κάτοχος να περάσει από αστυνομικό έλεγχο;

«Secondary Security Screening Selection» ή σε απλά ελληνικά, δευτερογενής έλεγχος που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Ψυχραιμία! Μην θεωρήσετε ότι σας έχουν περάσει για τρομοκράτη. Η πραγματικότητα είναι πως αν και όλοι ξέρουν πως αυτός ο κωδικός σημαίνει ταλαιπωρία, παραμένει άγνωστο υπό ποιες συνθήκες εμφανίζεται.

Υπάρχει περίπτωση ο κωδικός να μπαίνει τυχαία στις κάρτες επιβίβασης. Έχει παρατηρηθεί πάντως πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».