Στην αγκαλιά του Ινδικού ωκεανού βρίσκεται ένας τόπος με βαθιές παραδόσεις και ένα μείγμα εξωτικών τοπίων, σπάνιων στον κόσμο.

Οι ηλιόλουστες αμμουδιές, οι αμέτρητοι ινδονησιακοί ναοί και οι καταπράσινες πεδιάδες έχουν καθιερώσει το Μπαλί ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας.

Η μυστηριακή του ατμόσφαιρα μαγεύει τον επισκέπτη ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά μπαλινέζικα χωριά, τις πυκνές ζούγκλες με τους πιθήκους και το μονοπάτι μέχρι την κορυφή του όρους Μπατούρ με τη μοναδική θέα.

Κολυμπήστε σε καταγάλανα νερά στις παραλίες Σανούρ, Κούτα και Λέγκιαν και παρακολουθήστε τους εξωτικούς χορούς Μπαρόνγκ και Κρις, που σύμφωνα με την παράδοση συμβολίζουν την αιώνια μάχη του καλού και του κακού.

Στην Κούτα και τη Σεμινιάκ ανακαλύψτε τη νυχτερινή ζωή του τόπου και γευτείτε τις τοπικές νοστιμιές στις υπαίθριες ψαροταβέρνες της περιοχής Jimbaran.

Οι περίφημοι ινδονησιακοί ναοί είναι αφιερωμένοι σε θεότητες και βασιλιάδες του παρελθόντος και ο μεγάλος αριθμός τους έχει δώσει το χαρακτηρισμό «νησί των Θεών» στο Μπαλί. Ο μεγαλύτερος ναός βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Αγκούνγκ. Μην παραλείψετε ωστόσο να επισκεφθείτε τον αρχαίο ναό μέσα στη ζούγκλα του δάσους Άλας Κεντατόν και τον Τάνα Λότ που φωλιάζει στη κορυφή ενός βράχου περιτριγυρισμένου από θάλασσα.

Ένα από τα ομορφότερα νησιά του αρχιπελάγους συνδυάζει ενεργά ηφαίστεια, ζεστά χαμόγελα, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μαγευτικούς ορυζώνες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

bali

Μπαλί / Ινδονησία

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ινδονησιακή ρούπια (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15.217 ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντουμπάι είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Ντουμπάι.

ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ ΜΠΑΛΙ ΙΝΟΝΗΣΙΑ