Τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής smartphones στον κόσμο διατήρησε η Huawei το πρώτο τρίμηνο του 2019, παρότι μπήκε σε «μαύρη λίστα» από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών και συμβούλων Gartner.

Όπως ανακοινώθηκε και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κινεζικός κολοσσός συνέχισε να μειώνει τη διαφορά του από τη Samsung, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι περιορισμένη στο άμεσο μέλλον.

Στις 15 Μαΐου, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei από την αγορά αμερικανικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία εμπλέκεται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση Τραμπ άμβλυνε τη στάση της την περασμένη εβδομάδα, καθώς της επέτρεψε να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα έως τις 19 Αυγούστου.

Η Gartner ανέφερε ότι η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 19,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Huawei πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο – Samsung, Huawei, Apple και των κινεζικών OPPO και Vivo.

Σύμφωνα με την έκθεση, το τρίμηνο αυτό η Huawei πούλησε 58,4 εκατομμύρια smartphones.