Tην ένταξη των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εφαρμογή Transit στο https://maps.google.gr/, ανακοίνωσε η Google, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των χρηστών σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας μέσω των Google Maps.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Google ενσωμάτωσε στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Έτσι από σήμερα, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται μέλος της “οικογένειας” των δημοσίων συγκοινωνιών από 800 πόλεις στον κόσμο που είναι ήδη ενταγμένες στο Google Maps.

Μέσω του Transit των Google Maps, οι Έλληνες χρήστες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρας μας, θα μπορούν πλέον να βρουν μέσα από 23 διαδρομές, 164 δρομολόγια, 140 στάσεις, οδηγίες για τις μετακινήσεις τους και να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους σε όλη την Ελλάδα μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone τους.

Το Google Maps Transit προσφέρει τις εξής λειτουργίες για τον προγραμματισμό του ταξιδιού ή της διαδρομής του χρήστη:

-Δυνατότητα προσδιορισμού του επιθυμητού χρόνου αναχώρησης και άφιξης

-Εμφάνιση πολλαπλών επιλογών ταξιδιού/διαδρομής

-Προβολή εκτιμώμενου χρόνου διάρκειας ταξιδιού/διαδρομής

-Οδηγίες για τους πεζούς για την αρχή (π.χ. την κοντινότερη στάση μέσου μεταφοράς) και το τέλος της διαδρομής/ταξιδιού (τον τελικό προορισμό)

-Προβολή των δεδομένων μετακίνησης στο πλαίσιο άλλων χρήσιμων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικών καταχωρήσεων.