Οι αμερικανοί κομάντο σύντομα θα έχουν κάποιες από τις υπερδυνάμεις του Iron Man, καθώς οι ερευνητές του Στρατού των ΗΠΑ κατασκευάζουν ήδη τεχνολογικά προωθημένη στολή που θα εφοδιάζει τον στρατιώτη με νυχτερινή όραση, υπεράνθρωπη δύναμη αλλά και προστασία από τα εχθρικά πυρά.

Το Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS) αναμένεται να δίνει στον ειδικοδυναμίτη «υπεράνθρωπη δύναμη με καλύτερη βαλλιστική προστασία», παρέχοντας έναν ειδικό εξωσκελετό που θα προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες που προσιδιάζουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας: ρευστή θωράκιση ικανή να σταματά σφαίρες, ενσωματωμένους υπολογιστές, νυχτερινή όραση, αλλά και ικανότητα να παρακολουθεί τις ζωτικές ενδείξεις του στρατιώτη και να εφαρμόζει ειδικό αφρό για επούλωση των τραυμάτων!

Και βέβαια όλα αυτά μαζί θα μετατρέψουν τις ήδη σκληροτράχηλες αμερικανικές Special Operation Forces σχεδόν ανίκητες στο πεδίο της μάχης, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον Αμερικανικό Στρατό και τον επικεφαλής της στρατιωτικής ερευνητικής ομάδας Research, Development and Engineering Command (RDECOM), αντισυνταγματάρχη Karl Borjes.

Από την ομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και επιστήμονες του MIT, οι οποίοι ασχολούνται με τη ρευστή πανοπλία της στολής, η οποία «μετατρέπεται από την υγρή αρχική κατάστασή της σε στερεή σε milliseconds όταν διαισθανθεί την παρουσία μαγνητικού πεδίου ή ηλεκτρικού ρεύματος»!

Η απίστευτη στολή TALOS αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή την προσεχή χρονιά, καθώς τα τεχνολογικά εμπόδια που μένει ακόμα να ξεπεραστούν είναι πολλά, με τις προκλήσεις ωστόσο για την επιστήμη να προωθούν την έρευνα και την αποτελεσματικότητα.

Κάθε στολή θα διαθέτει ενσωματωμένο υπολογιστή που θα μπορεί να ανταποκρίνεται αστραπιαία στα ερεθίσματα που συναντώνται συνήθως σε συνθήκες μάχης, παρέχοντας στον στρατιώτη αναβαθμισμένη επίγνωση της κατάστασης. Ο στόχος είναι η ολόσωμη θωράκιση του φαντάρου, καθώς θεωρητικά τουλάχιστον θα του προσφέρει τη δυνατότητα να βαδίζει αγέρωχα μέσα σε καταιγισμό πυρών.

Και βέβαια ένας πίνακας ελέγχου θα παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τις ζωτικές του λειτουργίες, παρέχοντας όταν χρειάζεται θερμότητα, αέρα και οξυγόνο…