Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung Group θα επενδύσει συνολικά 1,5 τρισ. γουόν για την ίδρυση και τη λειτουργία ιδρύματος για την προώθηση της τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας, Ρι Ιν-Γιονγκ, ανακοίνωσε ότι το Samsung Future Technology Foundation θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του επόμενου μήνα.

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η εταιρεία θα επενδύσει στο ίδρυμα το ποσό του 1 δισ. ευρώ για τις ανάγκες των επιστημονικών και ερευνητικών του εργασιών για την επόμενη δεκαετία.

Πρόεδρος του ιδρύματος θα είναι ο Τσόι Γιανγκ-Χι, καθηγητής Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Μόνο φέτος η εταιρεία δεσμεύτηκε να χορηγήσει περίπου 200 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του ιδρύματος, ενώ η χρηματοδότησή της θα «αγγίξει» τα 300 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, έως το 2017.

Από το 2018 έως και το 2022, η Samsung θα επενδύσει επιπλέον 500 δισ. ευρώ στο ίδρυμα.

Το ερευνητικό έργο του Samsung Future Technology Foundation θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας θα είναι οι βασικές επιστήμες, όπως η φυσική, η χημεία και τα μαθηματικά. Ο δεύτερος τομέας θα είναι η επιστημονική μελέτη υλικών για την κατασκευή τεχνολογικών καινοτομιών. Ο τρίτος τομέας θα είναι εφαρμογές στο τεχνολογικό πεδίο της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επένδυσης, η Samsung γνωστοποίησε ότι το ίδρυμα θα παρέχει χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικών διαγωνισμών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρώτη πενταετία της λειτουργίας του, το ίδρυμα θα επιλέξει και θα χρηματοδοτήσει έως και 200 ερευνητικά έργα πανεπιστημιακών ερευνητών και κρατικών κέντρων έρευνας και ανάπτυξης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.