Μια αρκούδα σε αιχμαλωσία εμφανίστηκε σε ρωσικό γήπεδο λίγους μήνες πριν φιλοξενήσει η χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο Tιμ σύρθηκε στο γήπεδο για τον πρόσφατο αγώνα Μασούκ-Άνγκουστ μεταφέροντας στην αγκαλιά του την μπάλα, πριν τον αναγκάσει ο εκπαιδευτής του να χειροκροτήσει τους οπαδούς στις εξέδρες και να κάτσει παράμερα να δει το ματς.

Ήταν βέβαια το είδος της κακής δημοσιότητας που δεν χρειάζεται καθόλου η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Ρωσίας πριν από τη μεγάλη συνάντηση του διεθνούς ποδοσφαίρου. «Εντελώς αντιαισθητικό», χαρακτήρισε το θέαμα η διευθύντρια της ασίγαστης φιλοζωικής PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), Elisa Allen, δηλώνοντας στην «Daily Mail»: «Πέρα από το γεγονός ότι είναι απάνθρωπο, το να χρησιμοποιείς μια αρκούδα ως σκλάβο για να φέρνει μια ποδοσφαιρική μπάλα είναι και ολότελα επικίνδυνο. Η αρκούδα είναι το σύμβολο της Ρωσίας, κι έτσι ελπίζουμε οι κάτοικοι να δείξουν λίγη συμπόνοια και εθνική περηφάνεια και να σταματήσουν να τις κακοποιούν».

rtryyr

Η Άνγκουστ μάλιστα στη σελίδα της στο Facebook αποκάλυψε πως ο Τιμ προγραμματιζόταν να ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 14 Ιουνίου, αν και από την κατακραυγή μπορεί η διοργανώτρια αρχή να το ξανασκεφτεί. Εκπρόσωπος της FIFA έσπευσε να τηρήσει αποστάσεις από το γεγονός, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τα περί εμφάνισης του ταλαίπωρου ζώου στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου…