Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσει ο Ισμαΐλ Σάσι ένα γκολ που έβαλε, θα μπορούσε προκαλέσει την απέλασή του από την Κύπρο.

Ο πρώην παίκτης των ΟΦΗ και Λαμίας αγωνίζεται πλέον στο κυπριακό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Καρμιώτισσα, με τη φανέλα της οποίας έβαλε δύο γκολ στον Απόλλωνα Λεμεσού. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Το κακό είναι ότι ο πανηγυρισμός του θύμισε στους Κύπριους τους Γκρίζους Λύκους, τη φασιστική τουρκική οργάνωση, με συνέπεια να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Αυτό γίνεται σαφές και από την παρακάτω ανακοίνωση των οπαδών του Απόλλωνα Λεμεσού.

«Η χειρονομία των Γκρίζων Λύκων του ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας Σασί στο χθεσινό παιχνίδι με την ομάδα μας ΠΡΟΚΑΛΕΙ το Εθνικό αίσθημα κάθε Έλληνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αίσχατη πρόκληση στην μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Την ίδια στιγμή που στη Γαλλία οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν τεθεί ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα να γίνονται αποδέκτες τέτοιες ενέργειες.

Ως ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΆ ΠΡΟΆΣΤΙΑ ΘΎΡΑ 1, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΟΠ να διαγράψει ΑΜΕΣΑ τον εν λόγω ποδοσφαιριστή από το μητρώο της και από την κυβέρνηση να τον απελάσει από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνοπτικές διαδικασίες.

Υ.Γ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Αρνείται ο παίκτης, στήριξη από Καρμιώτισσα

Ο Σάσι, πάντως, φρόντισε να ξεκαθαρίσει μέσω Instagram πως ο πανηγυρισμός του δεν σχετίζεται με τους Γκρίζους Λύκους αλλά με τον ράπερ mabe7ocho.

«Καλημέρα σας. Με ενημέρωσε η ομάδα μου πως ο χθεσινός μου πανηγυρισμός σχετίστηκε με μια τουρκική οργάνωση. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω καμία σχέση με κάτι τέτοιο και δεν ήταν πρόθεση μου να προσβάλω τους Κύπριους. Πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό από πλευράς μου, αφού ο πανηγυρισμός ήταν ένα μήνυμα προς τον παιδικό μου φίλο και ράπερ mabe7ocho που χρησιμοποιεί ως σύμβολο το συγκεκριμένο χαιρετισμό. Θα ήθελα να εκφράσω τον εκνευρισμό μου από αυτό τον ατυχή συσχετισμό και να απολογηθώ σε όσους παρεξήγησαν αυτή μου την κίνηση. Ειρήνη σε όλους», ανέφερε στο μήνυμά του ο ποδοσφαιριστής, τον οποίο στήριξε και η ομάδα του, η Καρμιώτισσα, με την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Αναφορικά με το σημερινό θέμα που έχει προκύψει μέσα από αναρτήσεις στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) σχετικά με τον ποδοσφαιριστή μας Ismail Sassi, το Δ.Σ. του Σωματείου μας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο συσχετισμός της κίνησης πανηγυρισμού του ποδοσφαιριστή μας, με την φασιστική Τουρκική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», είναι εντελώς λανθασμένος και άστοχος και αδικεί κατάφορα ένα σωστό και τίμιο επαγγελματία σαν τον Ismail Sassi. Ένα άνθρωπο που σέβεται στο μέγιστο βαθμό το Σωματείο που τον εργοδοτεί, τους συμπαίκτες και προπονητές του, καθώς επίσης τους θεσμούς και την ιστορία του τόπου μας.

Ο πρότερος βίος και η σεμνότητα που τον διακρίνει σε όλες τις ομάδες που έχει μέχρι τώρα αγωνιστεί (ΑΕΛ, Οθέλλος, ΑΕΖ, ΟΦΗ, Καρμιώτισσα), αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι η καθολική εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του δεν είναι καθόλου τυχαία.

Όσον αφορά τις εμπεριστατωμένες εξηγήσεις που ο ίδιος έχει κοινοποιήσει στα ΜΚΔ, καθώς και την απολογία του για την τυχόν αναστάτωση που έχει προκληθεί, είναι πασιφανές ότι η συσχέτιση του με τους «Γκρίζους Λύκους» είναι εντελώς αβάσιμη και αδίκως στοχοποιείται.

Απευθύνουμε ταυτόχρονα έκκληση προς όλους τους φίλους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όπως ανατρέξουν στην ιστορική και αγωνιστική πορεία του Σωματείου μας – ιδρύθηκε το 1979 στο προσφυγικό συνοικισμό Πάνω Πολεμιδιών – μέσα από την οποία μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σ’ όλα γενικά τα θέματα που αφορούν τους αγώνες και την πάλη μας ενάντια στη Τουρκική κατοχή και όχι μόνο.

Τελειώνοντας απευθυνόμαστε στους φίλους φιλάθλους του συμπολίτη Απόλλωνα, με την θερμή παράκληση όπως σεβαστούν την εξήγηση και ειλικρινή απολογία του ποδοσφαιριστή μας για την τυχόν αναστάτωση και παρεξήγηση που έχει προκληθεί, συμβάλλοντας στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των διαχρονικά άριστων και αγαστών σχέσεων μεταξύ των δύο Σωματείων».