Η Άρσεναλ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ και κινδυνεύει πλέον να μείνει ακόμα και έξι βαθμούς πίσω από την Τσέλσι στη μάχη για την τετράδα.

Οι «Κανονιέρηδες» μακριά από το Emirates δυσκολεύονται καθώς είχαν να πανηγυρίσουν από το διπλό κόντρα στην Μπόρνμουθ τον Νοέμβριο. Οι… πεταμένοι βαθμοί στα εκτός έδρας έχουν στοιχίσει και το έργο συνεχίστηκε και στο λονδρέζικο ντερμπάκι με τη Γουέστ Χαμ. Τα «Σφυριά» με γκολ του Ράις στο δεύτερο μέρος πήραν δίκαια τη νίκη με 1-0 και έβαλαν πλέον την Άρσεναλ σε δύσκολη θέση καθώς οι παίκτες του Ουνάι Έμερι κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και έξι βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τσέλσι, αν η τελευταία επικρατήσει της Νιούκαστλ.

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο πρώτο εικοσάλεπτο και σε μία περίπτωση θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά στο 14′ ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι σε διπλή προσπάθεια. Οι Κανονιέρηδες κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, αλλά δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν άλλη μεγάλη φάση, με τη Γουέστ Χαμ όσο περνούσαν τα λεπτά να ισορροπεί το παιχνίδι. Μάλιστα στο 32′ το δυνατό συρτό σουτ του Άντερσον πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λένο.

Οι παίκτες του Έμερι απάντησαν με ένα μακρινό σουτ του Γκεντουζί στο 35′ το οποίο πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών, ωστόσο τα «Σφυριά» ήταν εκείνα που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο καθώς πλησίαζε το τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η αγωνιστική άνοδος της Γουέστ Χαμ αποτυπώθηκε και στο σκορ. Στο 48′ ένα κακό διώξιμο του Τσάκα με το κεφάλι, έστρωσε την μπάλα στον Νασρί με αυτόν να τροφοδοτεί τον Ράις, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τα «Σφυριά». Ο Έμερι πέρασε στο ματς τους Ράμσεϊ και Τορέιρα μήπως και αλλάξει η άνευρη εικόνα της Άρσεναλ στον αγωνιστικό χώρο, με τους «Κανονιέρηδες» στο 64′ και στο 67′ να φτάνουν κοντά στο γκολ με τους Ομπαμεγιάνγκ και Αϊγόμπι αντίστοιχα.

Από εκεί και μετά, ωστόσο, οι Κανονιέρηδες δεν μπόρεσαν να πιέσουν όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν την ήττα, πραγματοποιώντας συνολικά μια κακή εμφάνιση που ενδεχομένως να τους αφήσει κι άλλο πίσω στη μάχη για την τετράδα.

Γουέστ Χαμ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Ράις, Νομπλ, Νασρί (71′ Σνόντγκρας), Αντόνιο (82′ Ομπιάνγκ), Άντερσον, Αρναούτοβιτς (71′ Κάρολ)

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μουστάφι (59′ Ράμσεϊ), Μέιτλαντ-Νάιλς (69′ Μπεγερίν), Κολάσινατς, Τσάκα (59′ Τορέιρα), Γκεντουζί, Αϊγόμπι, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Πηγή: gazzetta.gr