Συνέντευξη στην «Tuttosport» έδωσε ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, απόσπασμα της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Σύμφωνα με όσα τόνισε ο επικεφαλής της διοίκησης των «μπιανκονέρι», οι νταμπλούχοι Ιταλίας πάνε για άλλα επτά χρόνια κυριαρχίας στο ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ για την εμμονή που έχει μετατραπεί η κατάκτηση του Champions League, σημείωσε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φύγει: να επιστρέψει στο «Γιουβέντους Στάντιουμ».

Ο Αντρέα Ανιέλι ανέλαβε τη Γιούβε τον Μάιο του 2010 και έναν χρόνο μετά η ομάδα του άρχισε να σαρώνει τα πάντα στην Ιταλία. Τα έξι σερί πρωταθλήματα από τη σεζόν 2011-12, τα τρία διαδοχικά νταμπλ το μαρτυρούν από πόνα τους. «Τα επιτεύγματα της πρώτης μου δεκαετίας στον σύλλογο, είναι απλώς η βάση για τις μεγαλύτερες νίκες του μέλλοντος», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ομάδας του Πιεμόντε.

Και συνέχισε: «Η Γιούβε μου είναι απλά στο ξεκίνημα. Τα έξι σερί πρωταθλήματα είναι το σημείο εκκίνησης», για να πει στη συνέχεια ότι ακολουθούν τουλάχιστον ακόμη επτά χρόνια μεγαλείου.

Βεβαίως, ο ανταγωνισμός που έχουν τα τελευταία χρόνια οι «μπιανκονέρι» έρχεται μόνο από τη Ρόμα, άντε και τη Νάπολι. Με τις ομάδες του Μιλάνου, Μίλαν και Ίντερ, να είναι στα κάτω τους. Κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Ανιέλι, ο οποίος διευκρινίζει: «Δεν είναι αλήθεια ότι για εμάς η Seria A αποτελεί… προπόνηση. Αλλά, ελπίζω οι ομάδες του Μιλάνου να ξαναβρούν τα πατήματά τους».

Ο στόχος της Γιουβέντους δεν είναι μόνο η συνέχιση της κυριαρχίας της στην Ιταλία, αλλά να πετύχει το ίδιο και στην Ευρώπη. Η ομάδα έφτασε δύο φορές τα τρία τελευταία χρόνια στον τελικό του Champions League, όμως και τις δύο ηττήθηκε από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Κατά κάποιον τρόπο, η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου έχει γίνει εμμονή στο Πιεμόντε. Πώς θα γίνει αυτή να φύγει; Μα φυσικά «με το να το κερδίσουμε».

Ο Ανιέλι πήρε θέση και για τα όσα συνέβησαν στο Κάρντιφ, λέγοντας ότι «λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, αλλά μια σεζόν δεν κρίνεται μόνο από 20 λεπτά». Επίσης, αναφέρθηκε στον περίφημο καυγά στο ημίχρονο του τελικού, τονίζοντας ότι «δεν έγινε τίποτα. Ήμουν παρών».

Τέλος, όσον αφορά τα μεταγραφικά, τα οποία φαίνεται να έχουν κολλήσει στους «μπιανκονέρι», υποσχέθηκε: «Αν χρειαστεί να αποκτήσουμε και άλλους τοπ ποδοσφαιριστές όπως ο Ιγκουαΐν, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε».