Επιβλητικός ο Αστέρας Τρίπολης, νίκησε εύκολα 2-0 τον απογοητευτικό Ατρόμητο (29′ Κρέσπι – 85′ πεν. Μπαράλες), είδε τη μπάλα να καταλήγει τρεις φορές στο δοκάρι και… βρήκε πάλι θέση στην πρώτη εξάδα.

Στην 6η θέση και εντός της ζώνης των play off «σκαρφάλωσε» ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Ατρόμητου. Σε έναν αγώνα όπου ήταν καλύτερος και απώλεσε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αφού μεταξύ άλλων μέτρησε και 3 δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβάρες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον άξονα, τους Σίτο, Κρέσπι στα άκρα, τον Γκόμες σε ρόλο οργανωτή και τον Μπαράλες στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 4-4-1-1 (ή και 4-2-3-1 μπορεί να χαρακτηριστεί) και είχαν τον  Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκάλο, Γκαλβάο, Γούτα, Τομάσεβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νάτσο, Χαρίση στον άξονα, τον Ενσικουλού, Νταβιώτη στα άκρα και τον Μουνίθ ένα κλικ πίσω από τον Μανούσο.

Οι δύο πρωταγωνιστές μας δεν συνεργάστηκαν μόνο τότε. Στο 6′ ο Κώτσιρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας ύστερα από ωραία μεταβίβαση του Ιγκλέσιας, «έκοψε» για τον Μπαράλες όμως το γυριστό του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Γιαννιώτης, ενώ στο 35′ μετά από γέμισμα του ακραίου οπισθοφύλακα ο Αργεντινός φορ έκανε την «καρφωτή» κεφαλιά, αλλά αρχικά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου και μετά το αριστερό του δοκάρι απομάκρυναν.

Λίγο πριν (28′) οι γηπεδούχοι είχαν «φλερτάρει» ξανά με το γκολ, αρχικά με το μακρινό σουτ του Κρέσπι όπου η μπάλα κόντραρε και αποκρούστηκε σε κόρνερ από το ίδιο δοκάρι (αριστερό κάθετο) των φιλοξενουμένων και στην εκτέλεσή του ο πορτιέρε του Ατρόμητου μπλόκαρε την κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Από αέρος απείλησαν από μία φορά και οι Μουνάφο, Σίτο, ο τελευταίος είχε και ένα καλό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή όπου ο Γούτας έβαλε σωτήρια την κόντρα (κεφαλιά-πάσα Μπαράλες) και ο Ατρόμητος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ο Μουνίθ δις προσπάθησε να βάλει δύσκολα, χωρίς επιτυχία, στον Παπαδόπουλο και τότε ο Νταμίρ Κάναντι προσπάθησε να διορθώσει πράγματα.

Από το 35′ και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος έδινε την εντύπωση πως έπαιζε και 3-4-3 όταν αμύνονταν και μέχρι την ανάπαυλα ο Αστέρας ήταν εκείνος που απείλησε ξανά, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρέσπι στο 40′ (έδιωξε ο Γιαννιώτης που με τις επεμβάσεις του «κρατούσε» την ομάδα του «μέσα» στο ματς). Υπό αυτές τις συνθήκες η λήξη του 45λεπτου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και μπορεί στην μπάλα οι αριθμοί να μην λένε την αλήθεια, ωστόσο το 13-2 υπέρ τους στις τελικές αντικατοπτρίζει, σε μεγάλο βαθμό, την εικόνα του πρώτου 45λεπτου.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι φιλοξενούμενοι επανέφεραν «καθαρά» την τετράδα στην άμυνα, όμως με την είσοδο του Κουτσόπουλου υπήρξαν εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο νεαρός πέρασε στο «9» και αριστερά βρέθηκε ο Μανούσος, εμφανώς για να «περιορίσει» τον Κώτσιρα. Και πάλι όμως ο Αστέρας ήταν εκείνος που έπαιζε ψηλά και στο 52′ βρέθηκε (ξανά) μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Ιγκλέσιας εξαπέλυσε μία «βολίδα» που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η νέα μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων φαίνεται πως σήμανε «συναγερμό» στον πάγκο του Ατρόμητου και αμέσως μετά (56’&57′) προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Με την είσοδο των Ούμπιδες, Αγκάγιεφ, Χριστοδουλόπουλου «γύρισε» σε ένα 4-3-3, αναζητώντας λύσεις. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «κυριαρχούν» και δευτερόλεπτα μετά τις παραπάνω διαφοροποιήσεις βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Ιγκλέσιας βρήκε ωραία τον Ριέρα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος σούταρε με τη μία, όμως ο Γιαννιώτης (και πάλι) αντέδρασε σωστά.

Ετσι φτάσαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου σταδιακά στην «εξίσωση» των  γηπεδούχων μπήκε ο όρος «διαχείριση». Πλέον πρόσεχαν όλο και περισσότερο τα «μετόπισθέν» τους, κάτι που επέτρεψε στον Ατρόμητο να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι, κυρίως μετά την είσοδο του Ρισβάνη και το 3-5-2 που πλέον χρησιμοποιούσαν, «έσφιξαν» τις γραμμές τους και ορισμένες φορές βρέθηκαν με αξιώσεις στο μισό των Αρκάδων. Ομως «καθαρή» φάση δεν έβγαλαν, ωστόσο παρέμεναν σε απόσταση ενός γκολ, άρα «μέσα» στον αγώνα.

Τα πάντα όμως ουσιαστικά «τελείωσαν» στο 85′, οπότε ο Μπαράλες ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε στο 84′ σε μαρκάρισμα του Ρισβάνη επί του Μουνάφο. Το 2-0 φάνταζε πια δύσκολο να αλλάξει, κάτι που δεν συνέβη στα εναπομείναντα λεπτά (οι Ριέρα, Αγκάγιεφ είχαν από μία καλή στιγμή μέχρι το φινάλε).

Πηγή: gazzetta.gr