Το όνομα του Ανδρέα Πάτση είναι αυτό που απασχολεί τα Μέσα και την κοινωνία τις τελευταίες μέρες.

Ο λόγος είναι η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις αποκαλύψεις για τις εξωχώριες εταιρείες, τα «κόκκινα δάνεια», τη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, τα νοσοκομεία, αλλά και τις αμοιβές που έχει λάβει.

Ο ίδιος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, μέσω του ΑΝΤ1, είπε:

«Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού».

Το όνομα του Ανδρέα Πάτση, ωστόσο, εκτός από τους νομικούς και πολιτικούς κύκλους, είναι πολύ γνωστό και στο ποδόσφαιρο.

Από την Ελασσόνα και τον Αλεξανδρή στη Νίκη Βόλου

2011: Αναλαμβάνει τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Ελασσόνας στη Δ’ Εθνική. Μάλιστα, φέρνει προπονητή τον Αλέκο Αλεξανδρή. Εκεί μένει για έναν χρόνο.

Ο Πάτσης, από νωρίς ήθελε να αναλάβει τα ηνία μεγάλης ομάδας με κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2011 κάνει επίσημη κρούση στον Πηλαδάκη για να πάρει την ΑΕΛ. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή.

2012: Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να πάρει στην κατοχή του το 67% των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος (σ.σ. τότε ο Ιστορικός ήταν στην Α’ Εθνική).

Αυτό έγινε τον Φεβρουάριο και την άνοιξη του ίδιου έτους αναλαμβάνει την Νίκη Βόλου, με την ομάδα τότε να είναι στη Football League 2.

Η ομάδα παίρνει την άνοδο στη Football League και το καλοκαίρι του 2012, η ΕΕΑ εγκρίνει τη μεταβίβαση του 58% των μετοχών της ΠΑΕ Νίκης Βόλου στον Πάτση.

Η άνοδος, η καταγγελίες Σκούφαλη και τα υπονοούμενα για το καμένο αυτοκίνητο του Κυριάκου

Η πρώτη χρονιά της Νίκης στη Β’ Εθνική συνδυάζεται με την 7η θέση. Η… όρεξη για κάτι μεγαλύτερο έχει ανοίξει. Στόχος ήταν η άνοδος

Το καλοκαίρι του 2013, ο Μανώλης Σκούφαλης, ένας βασικότατος παίκτης της ομάδας την προηγούμενη χρονιά καταγγέλει ότι απειλήθηκε από τον Πάτση και τους ανθρώπους του για να λύσει το συμβόλαιό του.

«Αν δεν το λύσεις με συνεναιτικό τρόπο, δεν θα φύγεις από εδώ», φέρεται να του είπε ο Πάτσης σύμφωνα με δημοσίευμα του goalpost.gr. Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο την καταγγελία του Σκούφαλη, τονίζει ότι «ο Πάτσης έδωσε δύο άκυρες συναλλαγματικές ύψους 10.000 ευρώ, τις οποίες παρουσίασε ως «έγκυρες και ισχυρές», και τον εξανάγκασε να υπογράψει για να λύσει συναινετικά το συμβόλαιό του».

Το δημοσίευμα συνεχίζει και τονίζει ότι ο Σκούφαλης άφηνε υπονοούμενα για το καμένο αυτοκίνητο του Τάσου Κυριάκου. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο ο τότε παίκτης της Νίκης για:

«Συμπτωματική καταστροφή του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου στην πιλοτή της πολυκατοικίας». Ο ίδιος υποστήριζε μάλιστα ότι τόσο ο ίδιος όσο κι η οικογένειά του δεχόντουσαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Στην απάντησή του, ο Πάτσης, κάνει λόγο για «σενάρια» και τονίζει μέσω ραδιοφωνικού σταθμού του Βόλου: «Στις 3 Ιουλίου ο Σκούφαλης υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του. Αυτό το έγγραφο είναι το ντοκουμέντο. Πέντε μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σενάριο. Αν ο κ. Σκούφαλης μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά, κανένα πρόβλημα».

Η Super League, η διαιτησία που δεν πλήρωσε και το «Ανδρεά ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις»

2014: Με τον Πάτση στο τιμόνι, η Νίκη πανηγυρίζει την άνοδο στη Super League ύστερα από 48 χρόνια. Τζαναβάρας, Λουτσιάνο και Βοσνιάδης είναι οι τρεις προπονητές που κάθονται στον πάγκο της ομάδας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε σύνολο 26 αγώνες, η ομάδα μέτρησε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στα play off, σε 14 αγώνες η Νίκη σημείωσε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στο τελευταίο ματς με τον Ηρακλή, στήθηκε φιέστα,με το τελικό σκορ να είναι 4-0 για τους γηπεδούχους. Εκείνη τη χρονιά η ομάδα του Βόλου έφτασε και στους «16» του Κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Πάτσης διαλύει την ομάδα της ανόδου, διώχνοντας μάλιστα και τον Βοσνιάδη από τον πάγκο. Φέρνει τον Ολλανδό Γιόακιμ Φλουτ, στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς παίκτες και ανεβάζει τις τιμές στα εισιτήρια. Το goalpost.gr, στο συγκριμένο θέμα του, αναφέρει ότι: «Η γκρίνια από τον κόσμο δεν άργησε να έρθει. Το πρωτάθλημα ξεκινά με την ομάδα να μετράει 6 σερί ήττες. Η πρώτη νίκη ήρθε με τον Πανθρακικό στις 18/10 του 2014, με τον Τζαναβάρα να είναι και πάλι ο κόουτς της ομάδας».

Η απουσία του κόσμου από το γήπεδο και το περίεργο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, οδηγούν τον Πάτση σε μια περίεργη κίνηση. Συγκεκριμένα, δεν πληρώνεται η διαιτησία του ματς Κυπέλλου με την Ζάκυνθο στις 30/10/2014. Από εκεί ουσιαστικά βάζει την υπογραφή του στην αρχή του τέλους του στη Νίκη Βόλου.

Λίγες μέρες μετά, ο ίδιος δηλώνει δημόσια ότι θέλει να αναλάβει την ΑΕΛ! Φυσικά, αυτό… χτυπάει πολύ άσχημα στην οικογένεια της Νίκης. Μάλιστα, στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχει το πανό: «Ανδρέα ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις».

«”Η απαξίωση στην ομάδα και τον πρωτεργάτη που έγραψε ιστορία για την ομάδα αυτή”»

Ο κόσμος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ίδιος δεν είχε θέση στην ομάδα. Ο Πάτσης, με τη σειρά του, στις 10/12, σε συνέντευξή του ανακοινώνει το τέλος του από την ομάδα.

«Μια εικόνα, αυτή που είναι πίσω μου, είναι τα 90 χρόνια της Νίκης Βόλου. Δεξιά μου αυτός που μέσα σε 2,5 χρόνια δύο φορές πρωταθλητής και υλοποίησε όνειρο 49 ετών, είναι η ιστορία των 90 ετών. Αριστερά είναι η ανταπόδοση μέσα σε τέσσερις μόνο μήνες. Η απαξίωση στην ομάδα και τον πρωτεργάτη που έγραψε ιστορία για την ομάδα αυτή. Και κάτω το μήνυμα στον πρωτεργάτη «δεν μας αξίζεις, μάζεψτα και φύγε». Αυτό δεν αλλάζει.

Όταν ειδοποιήθηκα για το πανό (στον αγώνα με τον Αστέρα που ζητούσε από τον Ανδρέα Πάτση να φύγει), ο παρατηρητής ζήτησε να κατέβει. Έδωσα εντολή να μην γίνει αυτό. Ήθελα επί 90 λεπτά οι φίλαθλοι να δούνε αυτή την εικόνα, που είναι απαξιωτική. Αυτή είναι η Νίκη Βόλου, τα 75 εισιτήρια και η προτροπή να φύγω. Φεύγω από τη Νίκη Βόλου, από σήμερα δεν υφίσταται Πάτσης για τη Νίκη Βόλου. Το κεφάλαιο έκλεισε οριστικά κι αμετάκλητα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η Νίκη έπαιξε για άλλα δύο ματς και μετά δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα, με το όνειρο να σβήνει άδοξα.

Η προσπάθεια να μπει στον ΠΑΣ και το «έχει αφήσει ένα γκρεμό πίσω του» από τον Χριστοβασίλη

Στα τέλη του 2014 και μετά τη Νίκη Βόλου, ο Πάτσης, προσπάθησε να μπει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν δέχεται να του παραδώσει την ομάδα δηλώνοντας:

«Ο συγκεκριμένος κύριος που ακούστηκε ότι θέλει τον ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί να είχε τη θέληση, αλλά πριν έρθει έχει αφήσει ένα γκρεμό πίσω του και μια ομάδα που έχει διαλύσει. Θέλει προσοχή σ’ αυτά τα πράγματα».

«Βέτο» από τον κόσμο του ΟΦΗ για τη συμμετοχή Πάτση στα διοικητικά

2017: όταν ακόμη ο ΟΦΗ ψαχνόταν διοικητικά και πριν έρθει ο Μπούσης, ο Πάτσης πήγε να μπει στα διοικητικά της ομάδας του Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Ο κόσμος άσκησε βέτο, έχοντας δει τη συμπεριφορά του στα διοικητικά της Νίκης Βόλου.

πηγή: gazzetta.gr