Η εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού δεν είχε συνέχεια, τελικά, για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης και υπέστη ήττα – σοκ με 0-1. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και καλή, απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν, έμεινε με 10 παίκτες στο 74′ και τελικά έκανε τη ζημιά ένα 10λεπτο αργότερα, με το πέναλτι του Μπαράλες, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του, με τους πράσινους να έχουν την πρώτη τους φάση στο 23′, όταν ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή και σούταρε από θέση δεξιά, με το κέρδος τελικά να είναι ένα κόρνερ.

Κάπου εκεί οι Αρκάδες πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και ανέβηκαν κάπως, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν επικίνδυνοι σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, πλην της φάσης που προαναφέρθηκε με τον Παλάσιος, απείλησε και στο 38′ με τον Αϊτόρ, ο οποίος πήρε τη μπάλα δεξιά, έκανε κίνηση για να μπει στην περιοχή και πλάσαρε, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Λίγα πράγματα, όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, στο πρώτο μέρος και η κατάσταση, είναι η αλήθεια, δεν βελτιώθηκε στο δεύτερο. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων -και κυρίως των πράσινων- οι καλές φάσεις έλειπαν, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βγάζει τον Αλεξανδρόπουλο για να βάλει τον Βιτάλ στο 65′ και να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1.

Κίνηση που δεν άλλαξε θεαματικά την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 74′ άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης, αφού ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μουνάφο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι. Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Παλάσιος και έβαλε τον Ιωαννίδη για να έχει δύο φορ η ομάδα του, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι γύριζαν μαζικά πίσω.

Τη μία φορά που βγήκαν μπροστά, όμως, έκαναν και τη ζημιά. Στο 83′ ο Αστέρας πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ριέρα και ένα λεπτό μετά ο Μπαράλες εκτέλεσε και αλά Πανένκα και έκανε το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 90′ το γκολ του Αϊτόρ ακυρώθηκε, σωστά, ως οφσάιντ. Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 4η θέση και ο Αστέρας Τρίπολης τον πλησίασε στο -1 και μπήκε κι αυτός δυνατά στη μάχη για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (46′ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (65′ Βιτάλ), Μαουρίσιο (85′ Λούντκβιστ), Παλάσιος (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής (73′ Άλβαρες), Μουνάφο, Βαλιέντε, Τιλίκα (89′ Ιγκλέσιας), Καπίγια (66′ Ριέρα), Κρέσπι, Σονί (73′ Μπαράλες).