Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Έχει μία σπάνια μοναδική λάμψη. Είναι η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, εκεί όπου θα δούμε να παίζουν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης όμως είναι μία λίγκα που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους από πολύ μικρή ηλικία. Κάποια από αυτά, πρωταγωνιστούν και στο Euro 2020 πρόγραμμα που είναι στο επίκεντρο!

Επενδύουν στο Νησί στις νέες ηλικίες και βλέπουμε να λάμπουν νέα αστέρια. Και να το κάνουν μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο σε κάποιες περιπτώσεις. Κάπως έτσι, με τη χρονιά να φεύγει και ελπίζουμε μαζί να φεύγει οριστικά και η πανδημία, ώστε να ξαναδούμε γεμάτα γήπεδα, ξεχωρίσαμε για εσάς τους πέντε κορυφαίους παίκτες κάτω των 23 ετών, που έλαμψαν φέτος στα γήπεδα της Πρέμιερ  Λιγκ.

Φιλ Φόντεν (πρωταθλητής με τη Μάντσεστερ Σίτι)

Πράγματα και θαύματα έκανε φέτος ο πιτσιρικάς. Σε 28 συμμετοχές πέτυχε εννέα γκολ, ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός παίζοντας ως επιθετικός μέσος, μέσος, ή περιφερειακός επιθετικός. Ένα όπλο στα χέρια του Γκουαρδιόλα που συνεχώς εξελίσσεται και είναι φυσικά μέλος της Εθνικής Αγγλίας. Έχει ένα στυλ περισσότερο λάτιν παρά βρετανικό, εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μέλος της μασία στην Μπαρτσελόνα παρά να βρίσκεται στην Αγγλία. Εξάλλου και το σώμα του σε αυτό παραπέμπει παρά σε βρετανό ποδοσφαιριστή.

Μέισον Γκρινγουντ

Η αποκάλυψη του Σόλσκιερ. Ο Άγγλος είναι μόλις 19 ετών, έπαιξε 31 ματς, στα 21 ξεκίνησε στην 11άδα και σκόραρε επτά φορές και μάλιστα κάποια εντυπωσιακά γκολ. Η έκρηξή του είναι παροιμιώδης, ενώ έχει και φοβερή τεχνική κατάρτιση. Αποτελεί γρανάζι βασικό πλέον στα πλάνα του Νορβηγού στους κόκκινους διαβόλους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία πλειάδα αστέρων στο Ολντ Τράφορντ.

Μέισον Μάουντ

Έχει μεγάλη θέληση αυτό το παιδί. Και σπουδαία ωριμότητα. Και ποιος είναι ο λόγος που το λέμε; Ο επιθετικός της Τσέλσι ήταν στις πρώτες επιλογές του Λάμπαρντ. Ο Λάμπαρντ όμως αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο και στη θέση του ήρθε ο Γερμανός Τούχελ. Κι εκεί έφαγε πάγκο. Τι πιο φυσιολογικό για έναν νεαρό παίκτη να καταρρεύσει και να δει τις ευκαιρίες να χάνονται από μπροστά του; Κι όμως ο Μάουντ πείσμωσε, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, προσαρμόστηκε σε ότι ήθελε ο Γερμανός και ο δεύτερος του το αναγνώρισε. Τελείωσε τη χρονιά με 36 συμμετοχές, έξι γκολ και με την πιο σπουδαία ασίστ της χρονιάς από την οποία ήρθε το γκολ που έκρινε υπέρ της Τσέλσι το ματς της χρονιάς με τη Σίτι. Διότι τελικά το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι μόνο πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις, αλλά πόσο μπορείς να αντέξεις όταν θα είσαι στα χαμηλά. Τόσο απλά.

Γουέσλι Φοφανά

Μοναδική χρονιά για τον 20χρονο Γάλλο. Δεν είναι μικρό πράγματα να έρχεται από τη Σεντ Ετιέν με μόλις 18 συμμετοχές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και να παίζεις ενδεκάδα με το καλημέρα στην Πρέμιερ Λιγκ σε ομάδα που διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος ήταν συγκλονιστικός, είτε έπαιξε σε τριάδα κεντρικών αμυντικών, είτε ως δεξί σέντερ μπακ με τρεις κεντρικούς στην παράταση. Μάλιστα η απόδοση του στον τελικό είναι μνημειώδης. Μετά τον τραυματισμό του Τζόνι Έβανς καθοδήγησε μόνος του την άμυνα των αλεπούδων που στο τέλος της αναμέτρησης έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μπουκάγιο Σάκα

Είναι μόλις 19 ετών. Κι όμως κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του σε μία πολύ κακή χρονιά για την Άρσεναλ που τη βρήκε για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια. Ο Σάκα γεννήθηκε στην Αγγλία είναι ένας αριστεροπόδαρος μέσος με εξαιρετικά προσόντα και κατάφερε να αγωνιστεί φέτος σε 32 ματς με την Άρσεναλ, τα 30 μάλιστα ως βασικός και αντικαταστάθηκε μόλις έξι φορές. Πέτυχε επίσης πέντε γκολ και έδειξε ότι η ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο μπορεί να βασιστεί πάνω του για να χτίσει τη νέα ομάδα που όλοι θέλουν στο Εμιρέιτς.