ΑΕΛ και Παναιτωλικός θα δώσουν ως το τέλος μάχη για την παραμονή, αφού το 1-1 στο Αλκαζάρ διατήρησε στην τελευταία θέση τους Θεσσαλούς και στην προτελευταία τους Αγρινιώτες.

To παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού πήραν πέναλτι στο 8′ για χέρ του Καρασαλίδη, αλλά ο Κνετ απέκρουσε την εκτέλεση του Πινακά και κράτησε το 0-0. Το ματς συνεχίστηκε με σχετικά καλό ρυθμό αλλά όχι και σημαντικές φάσεις, μέχρι που ήρθε το 44′: Πλάγιο του Γιακιμόφσκι για τον Ντουρμισάι και αυτός με ωραία ενέργεια και τελείωμα έκανε το 1-0.

Η ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά ο Παναιτωλικός ισοφάρισε (σχεδόν) αμέσως όταν επέστρεψαν από αυτά οι δύο ομάδες. Στο 50′, συγκεκριμένα, ο Μεντόσα πέρασε την κάθετη πάσα για τον Βέργο και αυτός εκτέλεσε με το αριστερό για το 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι Αγρινιώτες είχαν ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Γιακιμόφσκι έδιωξε πάνω στη γραμμή μετά το γύρισμα του Μεντόσα, ο οποίος θα μπορούσε και να τελειώσει τη φάση.

Ευκαιρία είχαν και οι γηπεδούχοι στο 70′ με την προβολή του Ακούνια που κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 81′ ο Μουκάντζο βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ήταν άστοχος. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, όπως παρέμεινε και ο Παναιτωλικός πάνω από την ΑΕΛ, έστω στο +1, με τη μάχη της παραμονής να συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΑΕΛ: Ναγκί, Μπέρτος, Στίφλερ, Μακσιμένκο, Πινακάς (67′ Μουκάντζο), Μπεν – Χάτιρα (87′ Γκράουρ), Κολομπίνο, Χουσίνο (46′ Ηλιάδης), Ακούνια, Γιακιμόφσκι (84′ Τσόσιτς), Ντουρμισάι (84′ Νούνιτς).

Παναιτωλικός: Κνετ, Τσιγγάρας (80′ Μεντίνα), Τσότσαλιτς, Περέιρα, Καρασαλίδης, Εντιγκά (85′ Ντάλσιο), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (85′ Μανθάτης), Αριγίμπι (73′ Μαλής), Βέργος.