Η προσοχή της μπασκετικής Ευρώπης ήταν στραμμένη προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague η οποία και θα έκρινε το μέλλον της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σύμφωνα με πληροφορίες πήρε θέση από τα πρώτα λεπτά της σύσκεψης και πρότεινε οριστική διακοπή της σεζόν.

Ο CEO της διοργάνωσης πήρε πρώτος τον λόγο και τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής της σεζόν όπως μετέδωσε το eurohoops.net. Ο Μπερτομέου τόνισε πως οι παίκτες κινδυνεύουν με τραυματισμούς και πως το πλάνο της επανέναρξης δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω των συνθηκών.

Νωρίτερα η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας με επιστολή, ζήτησε να μην ξεκινήσει η σεζόν και αυτό διότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο για πιθανούς τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα το σερβικό «nova.rs» ήταν εκείνο που έκανε λόγο για την επιστολή της ELPA, με την οποία οι παίκτες της EuroLeague ζητούν να μην γίνει το restart της σεζόν.

«Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για τους παίκτες προκειμένου να κάνουν σωστή προετοιμασία. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε κάποια προπονητικά κέντρα, όμως κάποιοι άλλοι δεν έχουν μια τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στην προπόνηση συνδυάστηκε με τεστ που είχαν άσχημα αποτελέσματα, εξαιτίας της ανεπαρκής προπόνησης ή των λιγοστών σωστών συνθηκών» ανέφερε η ELPA και κατέληγε:

«Η συνέχιση της σεζόν στην EuroLeague θα μεγάλωνε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειώσουν το ρίσκο για κάποιον τραυματισμό».