Ένα σημαντικό ζήτημα καλείται να καλύψει όσον αφορά το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, το οποίο έχει να κάνει με το δεξί άκρο της άμυνάς του Μετά τον Κώστα Αποστολάκη, από χθες (19/05) και ο Γιώργος Βαγιαννίδης ενημέρωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του -όχι για οικονομικούς λόγους- με αποτέλεσμα να «αδειάζει» η ομάδα από επιλογές.

Επίσης, εάν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο Ματίας Γιόχανσον δύσκολα θα συνεχίσει, καθώς το συμβόλαιό του ανέρχεται στις 400.000 ευρώ, όλα αυτά οδηγούν τους «πράσινους» αναγκαστικά στην απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών στη θέση του δεξιού μπακ, καθώς δεν υπάρχει από την Ακαδημία κάποιος παίκτης που να μπορεί να προωθηθεί αυτήν τη στιγμή στην πρώτη ομάδα.

Ο Τσάβι Ρόκα πιθανότατα θα στραφεί σε δύο παίκτες από το εξωτερικό, καθώς από την εγχώρια αγορά οι επιλογές για τη θέση είναι πολύ περιορισμένες και οι καλές λύσεις, όπως ο Γιάννης Κώτσιρας του Αστέρα Τρίπολης, έχει συμβόλαιο.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα και θα παραμείνει σε καραντίνα για ένα διάστημα. Ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για το ακριβές μπάτζετ που θα έχει να διαχειριστεί, καθώς αυτό είναι ένα ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα. Έτσι, οι κινήσεις θα είναι σε κάπως.. άγνωστα νερά.

Επίσης, στον Παναθηναϊκό θα κινηθούν και για την απόκτηση ενός χαφ «οκτάρι», καθώς δύσκολα φαίνεται ότι θα παραμείνει και ο Χρήστος Δώνης, ενώ επιβεβλημένη θεωρείται και η απόκτηση δύο εξτρέμ. Τέλος, με τον Εμανουέλ Ινσούα να είναι πολύ δύσκολο να ανανεώνει το συμβόλαιό του, κάτι παραπάνω από πιθανή θεωρείται και η μεταγραφή αριστερού αμυντικού.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να γίνει κίνηση και για τερματοφύλακα, παρά το γεγονός ότι ο Σωκράτης Διούδης δεν… κουνιέται κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, δεν θα χαλούσε κανέναν στο «τριφύλλι» η απόκτηση ενός ικανότατου back up γκολκίπερ. Στο πλαίσιο αυτό, ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι.

Ο Σλοβένος έδειξε με τις εμφανίσεις του ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Στην πατρίδα του είναι καθημερινά τα δημοσιεύματα για το μέλλον του και σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, μια από τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του είναι και ο Παναθηναϊκός.

Το δημοσίευμα τονίζει πως αρχικά ο Κότνικ αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης που του κατέθεσε ο Πανιώνιος, αφού επιθυμία του είναι να αλλάξει χώρα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο είχε φτάσει στη Νέα Σμύρνη πρόταση από την Ντιναμό Χιούστον την οποία οι Νεοσμυρνιώτες αρνήθηκαν, αφού έδιναν την μάχη για την σωτηρία.

Το δημοσίευμα συνεχίζει και αποκαλύπτει πως στις αρχές Απριλίου το «τριφύλλι» του κατέθεσε πρόταση συνεργασίας, αλλά εξαιτίας της επιθυμίας του 29χρονου κίπερ να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, έχει μπει σε δεύτερο πλάνο. Πάντως, υπάρχουν αρκετές ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται αφού εδώ και ένα μήνα είναι σε επαφές με την Άντερλεχτ, ενώ η πρωτοπόρος της δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας, Χατάγιασπορ, δείχνει «ζεστό» ενδιαφέρον, αν και το πρόβλημα είναι ότι έχει ζητήσει να τον πληρώνει σε τουρκικές λίρες.

Παράλληλα, την περίπτωσή του εξετάζουν ισπανικές ομάδες όπως η Θέλτα και η Λεγανές, η Ρέιντζερς, αλλά και η Χάντερσφιλντ από το Νησί, καθώς και η Όσναμπρικ από τη Γερμανία, αλλά και της Σλάβια Πράγας από την Τσεχία.