Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε πριν από λίγο να υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Είναι μια υπόθεση που προκάλεσε πανικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν είχε τη μορφή καταγγελίας και μπορεί να προκαλέσει… σεισμό, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Γιατί; Επειδή η εισήγηση είναι για υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Η απόφαση της ΕΕΑ αναμενόταν για σήμερα και είναι τέτοια που μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού με ψήφους 3-2 αποφασίστηκε η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα τόσο του ΠΑΟΚ, για πολυιδιοκτησία, όσο και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο της.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποδέχεται, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης πριν δύο εβδομάδες, ότι οι Θεσσαλονικείς ελέγχουν μετοχικά τους Ακρίτες και προτείνει την αποβολή και των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα!

Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις ουσιαστικά αποδέχεται την εισήγηση της ΕΕΑ, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το θέμα.

Οι δύο ομάδες έχουν, φυσικά, το δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ αν το επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν και στο CAS.