Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας (03/06) στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ώστε να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες της Βαρντάρ την κατάκτηση του Champions League στο χάντμπολ Ανδρών, μια τεράστια επιτυχία εάν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία που υπάρχει για ομάδες τόσο μικρών πληθυσμιακά χωρών να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα άθλημα με παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Ωστόσο, η Βαρντάρ έκανε την έκπληξη στο Final 4 που διεξήχθη στην Κολωνία της Γερμανίας και ανέβηκε στην ευρωπαϊκή κορυφή για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και πάλι το 2017 είχε καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά και ως το απόλυτο αουτσάιντερ να κατακτήσει τον τίτλο.

Όπως φαντάζει λογικό, η επιτυχία αυτή της ομάδας των Σκοπίων είχε και πολιτικό «χρώμα», το οποίο… φρόντισαν να δώσουν τόσο οι οπαδοί της ομάδας όσο και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της. Μάλιστα, ο αρχηγός Στογιάντσε Στοίλοφ πήρε κάποια στιγμή το μικρόφωνο και αφιέρωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον οπαδό του συλλόγου, Nίκολα Σαντόφσκι, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 2018, όντας3 20 ετών, από τρεις μειονοτικούς Αλβανούς.

Επίσης, από τα μικρόφωνα ακούστηκε το σύνθημα «Ποτέ Βόρεια – Μόνο Μακεδονία», το οποίο άρχισε να τραγουδά και το «μεθυσμένο» από τη χαρά της επιτυχίας πλήθος, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους κρατούσαν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάκτηση το Final 4 και από το πάρτι τίτλου: