Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη επί του Πανιώνιου, στη Νέα Σμύρνη.

Η αποβολή του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 13’ έδωσε χώρους στους Ηπειρώτες που σκόραραν με τον συνήθη ύποπτο, Μπράνα Ίλιτς (έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα).

Στο διάστημα που είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν το ματς, όμως ακόμα και όταν αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Θέμης Τζημόπουλος στο 59’) η πίεση των «κυανέρυθρων» δεν απέδωσε καρπούς.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε το «διπλό» και φτάνοντας τους 30 πόντους ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Κάθε άλλο παρά ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει δεν ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με το ψυχολογικό αβαντάζ που δίνει πάντα η έδρα, ο Πανιώνιος μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, με τον Ντούνη να υποχρεώνει από νωρίς τον Ταμπάση να τεστάρει τα αντανακλαστικά του.

Ωστόσο μια αψυχολόγητη αντίδραση του Καμπάνταη -που είχε αψιμαχία με τον Τζημόπουλο- άφησε τον Πανιώνιο με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο και αυτομάτως ανάγκασε τον Ελευθερόπουλο να αναπροσαρμόσει από νωρίς τα πλάνα του (στην κορυφή πέρασε ο Ντούνης, στην αριστερή πτέρυγα ο Γουνδουλάκης).

Ο ΠΑΣ κέρδισε μέτρα και πήρε το προβάδισμα με τον Γιαννακόπουλο να αντιδράει μεν σωστά στο σουτ του Ντε Βινσέντι, αλλά τον Ίλιτς στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δίκαιο προβάδισμα για την ομάδα του Χριστόπουλου, που μολονότι είχε την κατοχή δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα για να καθαρίσει το ματς.

Όταν, δε, αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία (με την αποβολή του Τζημόπουλου), ο Πανιώνιος πήρε εκείνος τα ηνία και ανέβασε την πίεσή του για την ισοφάριση. Είχε την κατοχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις ο Βίλα έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (βγήκε και έδιωξε ο Γιαννακόπουλος), χωρίς όμως να το “πληρώσει” η ομάδα του, με την κεφαλιά του Κούρντι σε μια από τις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης, να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πηγή: sport-fm.gr