Αποκαλυπτικός ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξή του ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Ο Πορτογάλος τόνισε πως έχει ήδη δώσει λίστα με ονόματα στη διοίκηση του Ολυμπιακού, για να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας σε συγκεκριμένες θέσεις.

Βεβαίως, δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προχώρησε και σε ένα απολογισμό του ενός χρόνου από τότε που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τους «ερυθρόλευκους» και ανέφερε πως νιώθει σαν Έλληνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς για:

Τον έναν χρόνο από τότε που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας χρόνος γεμάτος με πολλή δουλειά και κίνητρα. Συνέβησαν καλά πράγματα και άλλα όχι καλά. Έμαθα πολλά σαν προπονητής σε αυτόν τον χρόνο. Το Ρέντη έγινε το σπίτι μου, περνώ εδώ την περισσότερη ώρα της ημέρας, με πολλή δουλειά και είμαι χαρούμενος με όσα συμβαίνουν και ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Υπήρχε το πρώτο διάστημα της προσαρμογής, έπρεπε να γνωριστούμε μεταξύ μας, αλλά τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα από ποτέ. Είμαστε πολύ καλά από αυτήν την άποψη. Όποιος συνεχίσει στην ομάδα, τον περιμένει πάρα πολλή δουλειά, γιατί όποιος δουλεύει εξελίσσεται. Υπάρχουν παίκτες που έχουν πολλά περισσότερα να δείξουν, όπως και η ομάδα».

Το πώς νιώθει μετά από έναν χρόνο στην Ελλάδα: «Από την πρώτη στιγμή που έγινε η επαφή με τον Κριστιάν Καρεμπέ, το σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Χαίρομαι πολύ εδώ, νιώθω σαν Έλληνας. Έχω προσαρμοστεί, καταλαβαίνω πολλά ελληνικά ήδη και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Την πιθανότητα πώλησης παικτών: «Ένα από τα πολύ θετικά πράγματα είναι η βελτίωση των παικτών, με αποτέλεσμα πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι να ασχολούνται μαζί τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της προόδου τους. Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει καλούς ποδοσφαιριστές του. Μπορεί πολλοί παράγοντες να οδηγήσουν σε πώληση, όπως ο οικονομικός. Όπως και να ‘χει, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Θέλουμε να προοδεύουν οι παίκτες μας, αλλά και να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα».

Τα μεταγραφικά: «Έχουμε προετοιμάσει μια λίστα με πολλά ονόματα από παίκτες που πιστεύουμε πως έχουν την ποιότητα να παίξουν στον Ολυμπιακό. Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα που δεν υφίστανται. Αυτή η λίστα είναι στα χέρια της διοίκησης. Έχει γίνει μια προεργασία, αλλά δεν είναι αλήθεια όλα όσα ακούγονται».

Το μεθαυριανό τελευταίο φετινό ματς στο Καραϊσκάκη: «Είμαστε περήφανοι για τα όμορφα παιχνίδια που δώσαμε στην έδρα μας φέτος. Θέλουμε να επαναλάβουμε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι στο τελευταίο ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης”».

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από όσα έδωσε η ομάδα του φέτος: «Είναι το παιχνίδι που έχει μείνει στη μνήμη όλων μας σαν το καλύτερο της χρονιάς. Έχουμε κάνει κι άλλα καλά ματς, αλλά ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, γι’ αυτό το θυμόμαστε περισσότερο».

Το πώς κρατά τους παίκτες του σε εγρήγορση: «Το κίνητρο δεν το δίνεις στην ομάδα σου από τη μια μέρα στην άλλη. Καθημερινά πρέπει να δίνεις κίνητρο, το δουλεύεις για καιρό και έχει περάσει στη νοοτροπία της ομάδας. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Επίσης, όταν κάποιος παίζει στον Ολυμπιακό, πρέπει πάντα να έχει κίνητρο. Παίζει σε μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλους στόχους και απαιτητικούς φιλάθλους. Όλοι οι παίκτες μας το αισθάνονται αυτό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχουν απομείνει τρία ματς και θέλουμε να τα κερδίσουμε και τα τρία. Να δείξουμε την ποιότητά μας και να σκοράρουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο ματς με την Ξάνθη: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να βάλω όλους τους παίκτες. Προφανώς κάποιοι θα πρέπει να μείνουν έξω, αλλά ελπίζω να παρουσιάσουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας για την παρουσία τους, γιατί το Καραΐσκάκη είχε φέτος σταθερά τον περισσότερο κόσμο. Ο Κούτρης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ο Τοροσίδης ίσως είναι έτοιμος στο τελευταίο παιχνίδι».