Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» με 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης με παίκτη περισσότερο από το 28′, έφτασε στο +11 από την αντίπαλό της, προβάδισμα κορυφής, που δεν έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία της Primera Division επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο καταλανικός σύλλογος έχει 25 συνολικά πρωταθλήματα και πάει για το 26ο, με τα εννέα να είναι τα πιο πρόσφατα, αυτά που έχει σηκώσει στον 21ο αιώνα.

Στη σύγχρονη εποχή της La Liga η Μπάρτσα είναι το απόλυτο αφεντικό και το είναι πλέον ζήτημα λίγων αγωνιστικών, ώστε να κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο στην Ισπανία. Το ντέρμπι με την Ατλέτικο στο «Καμπ Νόου» ήταν η ύστατη ευκαιρία να υπάρξει ένα… κάποιο σασπένς. Τελικά, δεν θα υπάρξει.

Οι Καταλανοί έκαναν διαχείριση του αγώνα, στη λογική ότι τους βόλευε και η ισοπαλία. Δεν ρίσκαραν, περίμεναν, το έλεγχαν… Είχαν δοκάρι με τον Ζόρντι Αλμπα (14′) και έπειτα ανέλαβε ο Ομπλάκ, ο οποίος μέτρησε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων. Σπουδαιότερες εκείνες απέναντι σε Κουτίνιο (27′), Λουίς Σουάρες (62′) και η διπλή σε Μέσι, Μάλκομ (69′). Ωστόσο, από το 28′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της απερισκεψίας του Ντιέγκο Κόστα να βρίσει τον διαιτητή σε ανύποπτη φάση.

Η Ατλέτικο έβρισκε τον τρόπο να αντέχει την πίεση, δεν μπορούσε όμως να απειλήσει. Ώσπου σε δύο λεπτά έγινε η… ζημιά. Αρχικά, το εκπληκτικό curler του Λουίς Σουάρες στην απέναντι γωνία (85′) νίκησε τον Ομπλάκ και αμέσως μετά (87′) ο Μέσι με διπλή προσπάθεια έβαλε το δεύτερο, δίχως καν να κοιτάζει την εστία. Με αυτό το τρίποντο ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τις 353 νίκες, άφησε πίσω του τον Ικερ Κασίγιας και έχει τις περισσότερες στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Όσο για την ομάδα του, εγχώρια δεν πιάνεται και κοιτάζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Μπαρτσελόνα (Ερ. Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο (82′ Σεμέντο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ (65′ Μάλκομ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (80′ Αλενιά), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Αρίας (34′ Κορέα), Φιλίπε Λουίς (58′ Μοράτα), Σαούλ, Παρτέι, Κόκε, Ρόδρι, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.

Πηγή: gazzetta.gr