Δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν ότι με τον Γιόνας Καζλάουσκας στο τιμόνι η Εθνική δε μπορούσε να πετύχει και σπουδαία πράγματα. Ο Λιθουανός προπονητής έχει καταφέρει να τον συνοδεύει μια φήμη που δε συνάδει με τις επιτυχίες του. Μέτριο κοουτσάρισμα, περισσότερες κακές επιλογές παρά καλές και γενικά τίποτα το ιδιαίτερο.

Αναμφισβήτητα ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη συνέχεια του Μουντομπάσκετ ήταν μια αποτυχία. Αποτυχία όχι μόνο γιατί ήρθε η ήττα από την Ισπανία αλλά γιατί σε κανένα από τα παιχνίδια η ομάδα δεν έδειξε ότι ήταν φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Και σε μια τέτοια περίπτωση τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο προπονητής.

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του Καζλάουσκας στην Ελλάδα; Ο ίδιος δείχνει να ξέρει τι συμβαίνει. «Το συμβόλαιό μου έληξε. Δεν θέλω να πιέζω καταστάσεις. Μπορείτε να ρωτήσετε την ομοσπονδία», είπε μετά το τέλος του αγώνα, προμηνύοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικούς μας συγκροτήματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.