Τον χειμώνα που πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα σόκαρε την ποδοσφαιρική Ελλάδα με την πώληση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ, για ένα ποσό στα 2,1 εκατ. ευρώ. Ο νεαρός στόπερ ακουγόταν έντονα και για τους τρεις από τους τέσσερις του «Big 4» που είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσουν, ενώ κάποια ρεπορτάζ τον… έστειλαν σε Τούμπα και Πειραιά, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.

Κάπως έτσι ίσως να συμβεί και με την περίπτωση του Πέδρο Κόντε, για τον επίσης έχουν ενδιαφερθεί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, με τους Θεσσαλονικείς μάλιστα να είναι σε προχωρημένες επαφές μαζί του, αλλά να μην έχουν «κλείσει» την περίπτωσή του, ελέω Τεέμου Πούκι. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί η ΑΛ Νασρ, η οποία όχι μόνο διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα των 900.000. ευρώ του Ισπανού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κάποιες διαρροές αναφέρουν ότι έχει προσφέρει στους Ηπειρώτες και υψηλότερο ποσό!

Οι επαφές της ομάδας από το Ντουμπάι, στην οποία προπονητής είναι ο παλιός γνωστός μα, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δείχνουν αρκετά προχωρημένες και δεν αποκλείεται σε μικρό χρονικό διάστημα να υπάρξει και συμφωνία, καθώς στον Κόντε, που τον άλλο μήνα κλείνει τα 30 του χρόνια, το συμβόλαιο που δίνεται είναι «βασιλικό». Πού να το φανταζόταν όταν πριν από δύο χρόνια έφευγε από τη Γ’ Ισπανίας για τα Ιωάννινα, ότι θα του ερχόταν μια ευκαιρία ζωής…

Όσο για τον ΠΑΣ, είχε φανεί και από τις δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη ότι δεν γινόταν να τον υπολογίζει τον Κόντε ενόψει της νέας σεζόν και έχει ήδη γίνει η προεργασία για την αντικατάστασή του.