Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ και των σερί πέρασε και από τους «Ζωσιμάδες». Το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο, με την εμφάνιση του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Πέλκας (από θέση οφσάιντ) και ο Πρίγιοβιτς (εις διπλούν) έδωσαν… αέρα τριών γκολ στους «ασπρόμαυρους», που είχαν στο πλευρό τους πάνω από 2.000 φίλους τους, οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά «πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μοιάζει ασταμάτητη. Εχει να χάσει από τον περασμένο Νοέμβριο και μετράει ένα απίστευτο σερί 12 νικών, σε πρωτάθλημα και Kύπελλο. Το πιο σημαντικό, όμως, βγάζει έναν σπουδαίο χαρακτήρα εντός του γηπέδου. Η κυριαρχία της ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα 55’-60’ στο χορτάρι των «Ζωσιμάδων», με τον ΠΑΣ στη συνέχεια να μειώνει με τον Κόντε, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει περισσότερο τους «ασπρόμαυρους».

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες…

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τους γηπεδούχους με το κλασικό «3-5-2» μπροστά από τον Μάρκο Βελλίδη, οι Τζημόπουλος Μπέριος, Μιχαήλ αποτελούσαν την τριάδα της άμυνας, Λίλα και Βιντάλ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, Καρανίκας και Μπουκουβάλας στα άκρα, με τον Γαρουφαλιά πιο μπροστά στην πεντάδα του κέντρου και τους Γιάκο και Κόντε να παίζουν ως προωθημένοι. Όλα αυτά μέχρι την αναγκαστική αλλαγή του Λίλα, που έφερε τον Μανθάτη στο γήπεδο, που πήγε στα αριστερά της επίθεσης και διαφοροποίησε τον σχηματισμό του ΠΑΣ. Ο Λουτσέσκου σταθερά στο 4-2-3-1, με τον Σάχοφ δίπλα στον Μαουρίσιο και τον Πέλκα σε ρόλο δεκαριού να είναι οι δύο αλλαγές του σε σχέση με την ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Κυρίαρχος ο «δικέφαλος»

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με ορμή, φανερή διάθεση να κυριαρχήσουν στο γήπεδο και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά τα κατάφεραν κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους, δημιουργώντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας ένα γκολ με τον εκτεθειμένο και σε θέση οφσάιντ Πέλκα να ανοίγει το σκορ στο 9’ (0-1), ενώ νωρίτερα ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη στα πρώτα 65 δευτερόλεπτα. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Βιεϊρίνια (η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Μπέριου) απείλησε με το σουτ του Κάμπος (18’) και έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 29ο λεπτό να βγαίνει τετ α τετ αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Βελλίδη. Ο Λουτσέσκου άλλαξε για λίγο πλευρά τους Κάμπος και Μακ σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην κατοχή και την πίεση ψηλά του ΠΑΣ και εκεί που οι Γιαννιώτες είχαν τον έλεγχο βρέθηκε ο Φερνάντο Βαρέλα σε ρόλο… επιθετικού, να κάνει μια εντυπωσιακή ενέργεια και από το γύρισμα του ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να κατορθώνει να σκοράρει (0-2) στο 39’, μετά από διπλή προσπάθεια και αφού ο Βελλίδης απόκρουσε και η μπάλα από την προσπάθεια του Σέρβου φορ να σταματάει στο δοκάρι. Και πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο ο «Πρίγιο-γκολ» ξαναχτύπησε! Στη σέντρα του Μακ ο Πρίγιοβιτς από κοντά νίκησε τον Βελλίδη (που τα έβαλε με τους αμυντικούς του) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά τα 18 στη σεζόν.

Κόντε και… έφεραν το 1-3

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος και στο β’ μέρος, όταν Βιεϊρίνια με βολίδα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Βελλίδη να πέσει και με δυσκολία να απομακρύνει (55’), την ώρα που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει τρόπους για να αντιδράσει. Η πρώτη εμφάνιση του Αζεβέδο από το 65ο λεπτό και μετά, έφερε τον Βιεϊρίνια στη δεξιά πλευρά, μπροστά από τον Μάτος, με τον Πρίγιοβιτς να χάνει κι άλλη ευκαιρία στο 66’ όταν τον νίκησε και πάλι ο εκπληκτικός σήμερα Μάρκος Βελλίδης, που απομάκρυνε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ, μετά το σουτ του Σέρβου επιθετικού του «δικεφάλου». Με τον ΠΑΣ να  έχει αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, φτάσαμε στο 71,’ όταν ο Κόντε έγινε ο παίκτης που κατάφερε και έσπασε το εντυπωσιακό σερί του Πασχαλάκη, ο οποίος νικήθηκε από την κεφαλιά του Ισπανού φορ, μετά την σέντρα του Μανθάτη. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Μάρκος Βελλίδης ήταν αυτός που σταμάτησε τον Πρίγιοβιτς (δύο φορές) και το σκορ στο τελικό 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (69’ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Λίλα (16’ Μανθάτης), Γαρουφαλιάς, Βιντάλ (46’ Σολτάνι), Γιάκος, Κόντε ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ,. Μαουρίσιο, Κάμπος (65’ Αζεβέδο), Πέλκας (86’ Μπίσεσβαρ), Μακ (79’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς Πηγή: gazzetta.gr