Άλλες εποχές ένας ευρωπαϊκός αγώνας θα είχε σημασία κυρίως για το πρεστίζ της ΑΕΚ. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, έχει αποκτήσει χαρακτήρα επιβίωσης. Η «Ένωση» υποδέχεται απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Conn-X) στο ΟΑΚΑ τη Ντιναμό Τιφλίδας με στόχο να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και τα έσοδά του που είναι απαραίτητα για να υπάρξει… αύριο στο σύλλογο.

Τα χρήματα που θα εισπραχθούν σε ενδεχόμενη πρόκριση θα διατεθούν για να καλυφθούν οφειλές που ήδη υπάρχουν (προς παίκτες, προπονητή, αλλά και την ΕΠΟ), αλλά και ενδεχομένως για τουλάχιστον μία μεταγραφή της τελευταίας στιγμής. Για τον τελευταίο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν και τα έσοδα που θα υπάρχουν από τον αποψινό αγώνα. Πιθανώς αποκλεισμός-πέραν της απογοήτευσης που θα σκορπίσει στον κόσμο αλλά και στις τάξεις της ομάδας-θα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ οικονομική καταστροφή.

Υπό το βάρος αυτό ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με στόχο ένα σκορ πρόκρισης και ει δυνατόν το μηδέν στα μετόπισθεν, προκειμένου να απλοποιηθεί η αποστολή τους στη μακρινή Τιφλίδα σε μία εβδομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του χθες, αλλά είχε δείξει τις προθέσεις του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, η άμυνα θα έχει την παλιά σύνθεση με Γεωργέα, Μανωλά, Δέλλα και Καράμπελα. Μάκος και Καφές θα είναι το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Γκούντγιονσεν αριστερά, πιθανότατα τον Λεονάρντο αριστερά και τον Χοσέ Κάρλος πίσω από τον Λυμπερόπουλο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκέντσογλου, Μπέλεκ, Τσουκαλάς, Σιαλμάς και Νικόλτσης. Εκτός έμειναν οι Γκερέιρο, Κοντοές, Μπερνς και Χέλγκασον.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ευελπιστεί πως ο κόσμος θα βρεθεί κοντά στην ομάδα. Τα περίπου 8.000 διαρκείας σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς προπώλησης και το… ακατάλληλο της εποχής δεν αναμένεται να φέρουν περισσότερους από 20-25 χιλιάδες φιλάθλους στο ΟΑΚΑ.

Ελπίδες για Μπερνς και Γκερέιρο

Ο αποκλεισμός των Νέιθαν Μπερνς και Ρότζερ Γκερέιρο μαρτυρά πως είναι εκτός πλάνων της ΑΕΚ. Ο πρώτος έχει πρόταση της ΑΕΚ, που δέχεται να δανείσει στον ΟΦΗ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή στο πώς θα μοιραστούν τα 250.000 ευρώ του συμβολαίου του. Σε ό,τι αφορά τον Βραζιλιάνο με πολωνικό διαβατήριο, οι Άραβες φαίνεται να επανέρχονται και στην «Ένωση» αισιοδοξούν πως θα ξεφορτωθούν τις 580.000 ευρώ του συμβολαίου του ή έστω ένα μέρος αυτού.

Στη Σαν Λουίς ο Μπλάνκο

Στη μεξικανική Σαν Λουίς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός φορ συμφώνησε και θα υπογράψει για ένα χρόνο με αποδοχές ένα εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο «Ζορό» φαίνεται πως θα κάνει λίγη ακόμη υπομονή προτού προσφύγει κατά της ΑΕΚ στη FIFA για τις 300.000 ευρώ που του οφείλονται.

«Στέγη» βρήκε και ο Ναμπίλ Μπαχά, για δύο χρόνια στη νεοφώτιστη στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας Σαμπαντέλ. Πάντως ο Μαροκινός φορ προνόησε να θέσει όρο που θα του δίνει την ελευθερία του σε περίπτωση υποβιβασμού.

Πηγή: sport-fm.gr