Με τον κίνδυνο να χαθεί η ευκαιρία να ντυθεί στα πράσινα ο Αντρέ Κάστρο να είναι ορατός, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να ενεργοποιήσει την καταρχήν συμφωνία που έχει με την Πόρτο και να προσθέσει τον 23χρονο χαφ στο ρόστερ του, ασχέτως του τι θα γίνει με τον Νταμιέν Πλεσί.

Οι «πράσινοι» ξέρουν πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός τους για τη μεταγραφή του Πορτογάλου μέσου και με τη Σπόρτινγκ Χιχόν να πιέζει συνεχώς τον διεθνή ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην Primera Division και να φορέσει, όπως και πέρσι, τη φανέλα της, αποφάσισαν να κινηθούν για να «τελειώσουν» το θέμα. Η Πόρτο επί της ουσίας θα περιμένει τον Παναθηναϊκό μέχρι την Παρασκευή, για να κάνει την τελική κίνησή του, αλλά από σήμερα κιόλας ο Δημήτρης Γόντικας θα ξεκινήσει επαφές με τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής για να προχωρήσει το δανεισμό του Κάστρο.

Ο πρόεδρος των «πράσινων» είναι διατεθειμένος να ρισκάρει να του μείνει… αμανάτι ο Πλεσί και να έχει και τον Κάστρο στο ρόστερ του, αρκεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του Φερέιρα, ο οποίος θέλει πολύ τον συμπατριώτη του, τον οποίο θεωρεί ιδανική προσθήκη στο 4-3-3. Όλες οι προσπάθειες των διοικούντων τον σύλλογο είναι να ολοκληρωθεί το όλο θέμα μέχρι την Τετάρτη και να προλάβουν να δηλώσουν τον ποδοσφαιριστή, αν και το πιθανότερο είναι να «τραβήξει» μερικές μέρες ακόμα και να είναι διαθέσιμος ο Πορτογάλος μέσος για τη ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ.

Αποφάσισε να φύγει

Το γεγονός ότι την ερχόμενη σεζόν δεν θα πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής φαίνεται πως έχει «χωνέψει» ο Νταμιέν Πλεσί. Ο Γάλλος δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίνγκολσταντ, η οποία δεν του καλύπτει και το συμβόλαιο, αλλά παρά ταύτα ο παίκτης προσπαθεί να βρει τη λύση σε άλλη ομάδα. Έχει συνεχείς επαφές με τη Μονακό, που παίζει φέτος στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ενώ έχει προταθεί και σε συλλόγους της Αγγλίας και της Γερμανίας, με τον Μόναχο 1860 ωστόσο να κάνει πίσω για την απόκτησή του, όπως όλα δείχνουν.

Με face lift

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στη ρεβάνς με την Οντένσε στο ΟΑΚΑ θα κάνει, κατά τα φαινόμενα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζει τον Βιτόλο για τη θέση του αμυντικού χαφ αντί του Σιμάο, ενώ ο Κουίνσι θα είναι βασικός στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Μαρίνου, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι τραυματίας. Επίσης από την αρχή θα παίξει ο Τοτσέ στην κορυφή αντί του Κλέιτον, ενώ κάτω από τα δοκάρια ίσως δούμε τον Κοτσόλης και όχι τον Τζόρβα, ο οποίος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Καντέ και Μπουμσόνγκ θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί, με τους Βύντρα και Σπυρόπουλο στα άκρα, ενώ Κατσουράνης και Νίνης οι κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό άκρο θα είναι φυσικά ο Λέτο, στον οποίο ο Φερέιρα έχει δώσει σαφείς εντολές να βοηθάει στην άμυνα, όπως άλλωστε και στον Κουίνσι, για να μην βρίσκονται τα μπακ ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, κάτι που έγινε κατά κόρον στη ρεβάνς με την Οντένσε.

Συντηρούνται τα σενάρια για Τζόρβα

Πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Αλέξη Τζόρβα θα κάνει η Παλέρμο, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “gds.it”, οι Σικελοί αναζητούν έναν πορτιέρο για να αντικαταστήσει τον Σιρίγκου, ο οποίος μεταγράφηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν και ο πορτιέρο των «πράσινων» βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας τους.

Πηγή: sport-fm.gr