Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει. Ο Γκούτι έδωσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει επίσημα την αποχώρηση του από την «βασίλισσα».

«Θέλω μόνο να ευχαριστήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω ζήσει μία περίοδο με πολύ όμορφα πράγματα, αλλά και κάποια μπερδεμένα» δήλωσε και συνέχισε: « Έχω μεγαλώσει στη Μαδρίτη, αφού έχω αγωνιστεί σε αυτήν την ομάδα τα τελευταία 24 χρόνια, από τα οποία τα 15 ήταν στην πρώτη ομάδα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά η καρδιά μου θα βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν, την οικογένειά μου και τους φίλους μου που ήταν πάντα εκεί και τα παιδιά μου που μου δίνουν τα πάντα. Έχουμε ένα τεράστιο κοινό κι έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές μαζί τους. Η Ρεάλ με θέλει κι εγώ εκείνη. Δεν ήταν εύκολο να πάρω αυτήν την απόφαση. Δεν πιστεύω ότι κλείνει ένας κύκλος”.

Ο 33χρονος Ισπανός αναφερόμενος στο που θα συνεχίσει την καριέρα του είπε:  «Ακόμα δεν το έχω αποφασίσει. Έχω μία ενδιαφέρουσα πρόταση από την Μπεσίκτας, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως όπου και να πάω θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν ξέρω σε ποια ομάδα θα κλείσω την καριέρα μου, αλλά θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να συμβεί αυτό στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Το όνομα του Γκούτι είχε ακουστεί πως ήταν στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον.