Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι για να καλύψουν τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό λένε «όχι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το «τριφύλλι» και τα περιθώρια για τους «πράσινους» στενεύουν επικίνδυνα. Νάνι και Φαλκς, μιλώντας στο sday.gr «κλείνουν την πόρτα», ενώ έχει προηγηθεί και η άρνηση του Ζήση Βρύζα. Πιθανό το σενάριο να αναλάβει ο Φερέιρα το βάρος (και) της πραγματοποίησης μεταγραφών, κερδίζει πόντους ο Σαμαράς.

Ενώ πλησιάζουμε τα μέσα Ιουνίου και οι ζέστες -όπως και να το κάνεις- έχουν σφίξει αρκετά. Όμως κανείς στον Παναθηναϊκό δεν δείχνει να ιδρώνει από το γεγονός ότι ζητήματα που σε άλλες περιπτώσεις θα αποτελούσαν άμεση προτεραιότητα και «φωνάζουν» πως πρέπει να επιλυθούν, παραμένουν άλυτα.

Οι «πράσινοι» πέρα από όσα συμβαίνουν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που θα πλαισιώσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα τρέξει τα μεταγραφικά θέματα. Άλλωστε μετά το τελευταίο (ένα ακόμη στη μακρά σειρά που προηγήθηκε) Δ.Σ κατέστη σαφές πως για να βρεθούν χρήματα για απόκτηση ποδοσφαιριστών, χρειάζεται ορισμένοι από το υπάρχον ρόστερ οφείλουν να εγκαταλείψουν την Παιανία.

Για την ώρα, ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε το νευραλγικό αυτό ρόλο δεν έχει βρεθεί. Μετά τον Ζήση Βρύζα που απάντησε αρνητικά στην πρόταση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, δύο ακόμη υποψήφιοι τα ονόματα των οποίων «παίζουν» εδώ και καιρό, αρνούνται τα περί επαφών με τους «πράσινους»! Τόσο ο Σταν Φαλκς, όσο και ο Τζιανλούκα Νάνι ξεκαθάρισαν πως το ενδεχόμενο να τους δούμε στο «τριφύλλι» είναι από αδύνατο μέχρι… απίθανο.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, Γιάννης Σαμαράς και Ρενέ Χένρικσεν είναι οι δύο εναπομείναντες στην κούρσα. Ο Δανός όμως δεν φαίνεται να ψήνεται ιδιαίτερα, αφού ναι μεν η αγάπη του για την ομάδα και το δέσιμό του με τον κόσμο είναι δεδομένα, όμως δύσκολα θα έμπαινε στη διαδικασία να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να κουβαληθεί συν γυναιξί και τέκνοις στην Ελλάδα. Τα παραπάνω προβάλουν ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος έχει εργαστεί για χρόνια στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και οι διοικούντες τον σύλλογο σκέφτονται σοβαρά την αναβάθμισή του, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά εάν ο ίδιος θα το δεχτεί.

Εναλλακτική λύση είναι να δούμε να δίνονται σούπερ αρμοδιότητες στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε μάνατζερ αγγλικού τύπου, υπό την έννοια πως κάθε μεταγραφικό θέμα θα αρχίζει και θα τελειώνει σε αυτόν. Ρόλος που σίγουρα είναι δύσκολος για τον καθένα και σίγουρα ακόμη περισσότερο για έναν άνθρωπο που όση όρεξη κι αν έχει, έχει μάθει στη μέχρι τώρα να εργάζεται διαφορετικά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι μέρες περνούν και το… «τικ τακ» που ακούγεται μπορεί εύκολα από αυτό του ρολογιού που μετρά το χρόνο, να μετατραπεί σε βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τόσο το μεταγραφικό σχεδιασμό και κατά συνέπεια την επόμενη σεζόν αλλά και τα όνειρα των οπαδών του «τριφυλλιού» να δουν μια ομάδα που θα είναι σε θέση να κάνει αυτό που έκανε πάντα: να διεκδικεί τίτλους δηλαδή…

Πηγή: sport-fm.gr