Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του στην Ρεάλ ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έκανε σκληρή, πρώτη προπόνηση ενώ το μενού του περιλαμβάνει και δεύτερο πιάτο… Είκοσι λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ξεκίνησε η πρώτη προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί των ημερών του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι Μερένχες, οι οποίοι αποτελούνταν από οκτώ παίκτες της ομάδας Νέων μαζί με τους δέκα που δεν πήραν μέρος στο μουντιάλ, βγήκαν στον αγωνιστικό χωρο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 9.10 το πρωί και όχι στις 9.30.
Μετά από μικρή συνομιλία με τον Πορτογάλο τεχνικό ακολούθησαν δυνατό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο είχε διάρκεια μία ώρα και σαράντα λεπτά. Σχεδόν όλες οι ασκήσεις ήταν με μπάλα, ενώ μεγάλο κομμάτι της εκγύμνασης είχε να κάνει με την βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Μάλιστα ο Special One ενσωμάτωσε σε κάθε παίκτη… συσκευή από της οποίας το μόνιτορ μπορούσε να βλέπει σε τι επίπεδο βρίσκεται.
Οι άσοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τελείωσαν όμως. Για το απόγευμα υπάρχει ξανά προπόνηση, ενώ το βράδυ, παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα φάνε μαζί στο ξενοδοχείο, Mirasierra Suites.