Τον Αμερικανό άσσο του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ αναδείξαν ως COSMOTE MVP, για το Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ, της σεζόν 2009-2010, οι 39 εκπρόσωποι των ΜΜΕ, σε σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη του πολυτιμότερου παίχτη της λίγκας
Ο δυναμικός φόργουορντ των Πρωταθλητών Ελλάδας άφησε στη δεύτερη θέση τον Κώστα Καϊμακόγλου του Αμαρουσίου (34 ψήφους), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Λίνας Κλέιζα του Ολυμπιακού (30 ψήφους).

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 57

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 34

Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 30

Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 21

Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός) 20

Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 16

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 13

Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 11

Λανς Χάρις (Κολοσσός Ρ.) 7

Μπίλι Κις (Μαρούσι) 7

Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (Πανελλήνιος) 4

Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός) 4

Τζέιμι Άρνολντ (Περιστέρι) 3

Ντέβιν Σμιθ (Πανελλήνιος) 3

Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος) 2

Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 1

Ταουρίν Γκριν (ΑΕΚ) 1

Ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (σ.σ από το 2003), μιλώντας αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, για την προσωπική του διάκριση, τόνισε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος για τη διάκριση αυτή. Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης θα αισθανόταν κάτι διαφορετικό. Είναι σημαντικό να σε αναγνωρίζουν. Από την άλλη θα πω για ακόμη μία φορά και όχι για να το πω, αλλά γιατί το εννοώ, ότι το σημαντικό είναι η ομάδα. Όλα γίνονται για την ομάδα. Το ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για εμένα αυτό είναι που μετράει. Αυτό ήταν το σημαντικό. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να με κάνει πιο χαρούμενο από αυτό».

-Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εσάς με πολλούς τραυματισμούς και τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή να είναι ο μόνος που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να κατακτήσετε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας;

«Θέλαμε να τελειώσουμε δυνατά τη χρονιά. Να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ότι ακόμη είμαστε εκεί για να κατακτούμε τίτλους. Είναι κάτι που θέλαμε να το ξέρουν όλοι στην Ελλάδα. Πάντα παλεύουμε ως το τέλος. Όπως λέω πάντα, δεν έχει σημασία πως ξεκινάς μια χρονιά, αλλά πως την τελειώνεις. Και φέτος τελειώσαμε τη χρονιά όπως θέλαμε, με τον δικό μας τρόπο… ».

-Ήταν όμως μια νίκη σε δύσκολες συνθήκες καθώς ο αγώνας διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.

«Ο τέταρτος τελικός ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Ήταν η πρώτη φορά που είχα τόσες κλήσεις, τόσα μηνύματα για το αν είναι καλά και όχι για το αν νικήσαμε ή όχι, γιατί ο αγώνας μεταδόθηκε από το ESPN και είχαν εικόνα και στις ΗΠΑ για το τι ακριβώς έγινε. Είχαν ακούσει ιστορίες, αλλά πάντα είναι διαφορετικά όταν βλέπεις κάτι με τα μάτια σου. Όλα πήγαν καλά στο τέλος από κάθε άποψη όμως».

-Είσαι στην Ελλάδα από το 2003, κάθε χρόνο πανηγυρίζετε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη φορά όμως που βίωσες μια κατάκτηση τίτλου στο ΣΕΦ, πανηγυρίζοντας εκεί.

«Πανηγυρίσαμε τον τίτλο, γιατί ήταν σημαντικός για εμάς. Ήταν κάτι διαφορετικό. Και μετά από ότι μας υπέβαλλαν στον τέταρτο τελικό, θέλαμε ακόμη περισσότερο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να πάρουμε τον τίτλο. Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για όλους μας. Ήταν δύσκολο να επικεντρωθείς στο παιχνίδι και μόνο με όσα γίνονταν, αλλά αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά αφού χρειάστηκε να μείνουμε τόσες ώρες στο γήπεδο. Τα καταφέραμε όμως, στηρίζοντας και πιστεύοντας απόλυτα ο ένας τον άλλον».

-Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό;

«Νιώθω τον Παναθηναϊκό σπίτι μου. Το συμβόλαιό μου έληξε. Θα ήθελα να μείνω, αλλά είναι κάτι που θα το συζητήσουμε με την ομάδα και φυσικά με την οικογένειά μου, όπως κάνω πάντα. Θέλω να κάνω το καλύτερο γι’ αυτούς».