Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα

«Δεν με αφορά το θέμα της μαφίας των φυλακών, κακώς συνθέθηκε το όνομά μου»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
9:11
23/04/2019
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα
6
loading

«Ανακούφιση, ευχαρίστηση και ικανοποίηση» αισθάνεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου, αφέθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Την απόφασή του να επιμείνει στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, παρά τη διορθωτική δήλωσή της.

«Χθες κατέθεσα αγωγή… Παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)» σημείωσε ο ποινικολόγος και δικηγόρος, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερρος υπό περιοριστικούς όρους. «Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη,  και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο» σχολίασε ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο δικηγόρος επισήμανε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση. «Δεν με αφορά το θέμα της μαφίας κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με αυτή την ιστορία» ξεκαθάρισε δε.

«Έχω απολυτή εμπιστοσύνη στους κριτές μου. Παραμένω στη μαχομένη δικηγορία. Είχα μεγάλο κύμα υποστήριξης συμπαράστασης κάτι που με συγκίνησε και με ευχαρίστησε» κατέληξε.

Τι υποστήριξαν οι δύο δικηγόροι στις απολογίες τους

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ολοκλήρωσε την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αμέσως μετά ξεκίνησε την απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος.

Βολές σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου φέρεται να εξαπολύει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην απολογία του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Ο γνωστός δικηγόρος βάλει κατά της αξιοπιστίας του επιχειρηματία αναφέροντας πως «αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια». «Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος» λέει μιλώντας για την ανατροπή στην υπόθεση μετά την μαρτυρία Φλώρου ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου δικηγόρου υποστηρίζοντας παράλληλα πως γίνεται προσπάθεια να απεμπλακεί ο επιχειρηματίας.

«Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου» υπογραμμίζει , σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος τονίζοντας  ότι δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εγκληματικές οργανώσεις με εγκληματικές  συμπράξεις «και δη με αγνώστους και φυσικά ουδέποτε μετήλθαν απειλών ή βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών για την απόσπαση χρημάτων».

«Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο» (...) Κανείς άλλος εκ των φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης με αναγνωρίζει ή με εντάσσει στην “αόρατη” ομάδα» τονίζει.

«Αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής...»
Ο γνωστός δικηγόρος επιχειρεί να αποδομήσει την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης που τον βαρύνει υπογραμμίζοντας στο απολογητικό του υπόμνημα πως δεν είχε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και δεν επισκέφθηκε κανέναν στις φυλακές , όπως προκύπτει από τα επισκεπτήρια των Καταστημάτων Κράτησης.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει πως είναι «αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα».

Αναφερόμενος δε στις μαρτυρικές καταθέσεις συναδέλφων του οι οποίοι τον βάζουν στο κάδρο της υπόθεσης απαντά πως αναφέρονται «στα λεγόμενα του Μ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δεν ζει για να επιβεβαιώσει τα όσα λένε» προσθέτοντας με νόημα πως «αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας».

Αγωγή κατά Παπακώστα

Την ίδια ώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στρέφεται με αγωγή του σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή τις δηλώσεις της για την υπόθεση.

«Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγη μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποία υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση του» υπογραμμίζει στην αγωγή του με την οποία ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 10.000 ευρώ.

Η κατηγορία ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών» και  ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος που κατηγορείται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του αναφέρει πως η κατηγορία της συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση από το 2014 ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Όπως επισημαίνει ανέλαβε την υπόθεση της απόπειρας σε βάρος του προφυλακισμένου, πλέον, συναδέλφου του το 2017.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας» φέρεται να αναφέρει ενώ επικαλείται το γεγονός ότι κανένα μέλος της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον οποίο ήταν φίλοι, ή συνεργάτης του δεν επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος επιχείρησε να τον εκβιάσει.

«Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει,  να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του;» αναρωτιέται.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος δικηγόρος αμφισβητεί τις καταθέσεις των συναδέλφων του δικηγόρων οι οποίοι έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες επισημαίνοντας ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση  από τις μαρτυρίες τους δεν προκύπτει δικός του αξιόποινος ρόλος στην ερευνώμενη υπόθεση.  Επιπλέον , ο κατηγορούμενος επιχειρεί να αποδομήσει την μαρτυρία του Αριστείδη Φλώρου ο οποίος, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι το θύμα της εκβίασης.  «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κατηγορούμενος παραθέτει τους λόγους που δεν πρέπει διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση κάνοντας λόγο για «ηθικό θάνατο». ‘Όπως αναφέρει: «Είμαι Δικηγόρος Αθηνών από το έτος 1982 με κρυστάλλινο δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Έχω σταθερή κοινωνική επαγγελματική και οικογενειακή ζωή διάγοντας πάντοτε νομοταγώς και κατά τρόπο ηθικώς ανεπίληπτο.. Η τυχόν διατήρηση της κράτησής μου ισοδυναμεί με ηθικό θάνατο πολύ χειρότερο αυτής καθ’  εαυτήν της στέρησης της ελευθερίας μου. Είναι επομένως προφανές, ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής, ακόμη και μετά την απόδειξη της αθωότητάς μου, δεν θα είναι δυνατό να αρθούν ούτε να αμβλυνθούν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΝΤΟΙΤΣΕ ΙΝΣΤΟΤΟΥΤ ΓΚΑΙΤΕ

  Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ = ΧΟΝΤΡΟΣ= οπως τον αποκαλουσαν ή ακομη αποκαλούν Πασοκτζής με όλα του
  τα κατά και υπέρ ειπε μια αληθεια που πονεσε τους = ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ = που τοτε επι δυναστειας
  ή επισης δικτακτορίας ΠΑΣΟΚ ζουσαν τρωγοντας τα λεφτα του = μελλοντος= με τα δανεια
  του αρχηληστη ΑΝΔΡΕΑ που καταχρεωσε την = ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΝΟΠΘΟΥΣΑ= χωρίς να σκεπτονται οτι
  καποτε επρεπε να πληρωθούν πίσω και ώ του θαυματος και με την επισης ευλογία τού τελευταίου
  της δυναστείας =ΠΑΠΑΝΡΕΙΔΩΝ ΨΕΥΜΑΤΑΡΩΝ , Γεωργίου Β. = ηλθε η τελική καταστροφη εφ, οσον
  τα = λεφτα υπαρχουν= δεν υπηρχαν διοτι , το . χρηματηστηριο, β. τα ολυμπιακά εσοδα , γ, οι μπιζνες
  μετα δηθεν αντιτρομακτικα σεναρια κ.α μοιραστικαν αναμεταξύ τους μεχρει τον ΟΙΚΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
  δεξι χερι των ΜΜΕ του πασοκ ριχνοντας ολα τα βαρη στην κυβερνηση του 2004. Λοιπον ???????
  Ετσι φθασαμε να φερουμε στην εξουσια την Αριστερά της = ΔΕξιάς = με εναν κομη μεγαλυτερο
  ψευτη , προδοτη, ανθελληνα, ανεπαγγελτο κυβερνητη που με την Ομορυθμη ΕΤΑΙΡΙΑ της ελλαδος
  αποτελουμένη με τους κλεφτες Πασκτζηδες, ψευτες Συριζαιους, ανηθικους ΑΝΕΛ, και τους
  δυψασμενους για νερο Ποταμίσους ητοι την περιφημη Ο.Ε Πασοκ/Συριζα/Ανελ/Ποταμι που
  απο Γάτες εγιναν αρουραιοι βαζοντας την ουρα στα σκελια τους και οποιοι τωρα κυκλοφορούν
  = ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ = αφου υστερα απο 4 χρονια πηγαινοντας στο ΓΚΑΙΤΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤ του
  Βερολινου με την δασκαλα Φραου Μερκελ εμαθαν τοσο καλα που πηραν το πτυχίον με την
  ενδειξιν = ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ .

 2. avatar _____??????

  Made in syriza

 3. avatar go go

  Περαν το τι λενε οι φυσικοι δικαστες υπαρχει Ελληνας που να πιστευη οτι το ..παλικαρι αυτο , το τοσο γνωστο σε ολους εινα ..αμολυντο και ασπυλο !.. δεν νομιζω

  1. avatar Guest01062016

   Δεν έχει σημασία το τι πιστεύεις. Μόνο τι μπορείς να αποδείξεις. Και είναι ανεπίτρεπτο για υπουργό να το αγνοεί αυτό!!!

  2. avatar Sg

   Έτσι φίλε. Σωστά τα λες. Το χωριό, το καφενείο κ η γειτονιά ξέρουν καλύτερα.
   Τι να μας πουν κ οι δικαστές.

 4. avatar περαμος

  MADE IN SYRIZA!!!!!!!!!
  Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα
  «Δεν με αφορά το θέμα της μαφίας των φυλακών, κακώς συνθέθηκε το όνομά μου» ???????

  Mπορει να ειναι αλλο το ενα θεμα και αλλο το αλλο αλλα, εδω εγγυται το θεμα τη
  επιβιωσης τής Αριστερας και οταν λεω αριστεράς ενοω της Α.Ε. Πασοκ/Συριζα/Ανελ/Ποταμι
  Οσο δια τον ελληνα καθε βουλευτη θα πρεπη να ξερη ο ελληνικός λαός τη ψηφιζει
  διοτι μια μη εξελεγμενη βουλευτης με == καμιαν μορφωση = ας κοιταξη κανεις το βιογραφικό της
  θα δη τη ειδος = μη εκλεγμενος υπουργος ειναι = [...] και καλη καρεκλα μεχρι το 10/2019
  οπως και οι δυο καθαριστριες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που καθαριζαν με τις πατσαβουρες απο το
  πρωι μεχρι το βραδυ και = απο κλητηρας βρεθηκαν ΔΗΜΑΡΧΟΙ = Ζήτω η αριστερας τής αριστεράς
  του αισχους και της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
  μφχ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει