Το κατώφλι των εισαγγελέων διαφθοράς θα περάσουν τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου συνολικά 16 πρόσωπα τα οποία καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις στην υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και ενός ισοβίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έξι από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι γιατροί οι οποίοι υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον επιχειρηματία. Επίσης, ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, ένας δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ο διαβόητος ισοβίτης που εντοπίστηκε να έχει κάνει χρήση «ύποπτων» πιστοποιητικών προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Οι εισαγγελείς ερευνούν το ενδεχόμενο οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να έχουν διαπράξει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκία , ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού.

Οι 16 «ύποπτοι» ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους ενώ οι εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα τους προκειμένου να διαπιστώσουν να υπάρχουν και άλλες αποφυλακίσεις με χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων.