Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

«Τρελάθηκα όταν το έμαθα, με έχουν ταράξει στους ελέγχους»

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς με σπαθί


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
10:19
20/08/2017
«Τρελάθηκα όταν το έμαθα, με έχουν ταράξει στους ελέγχους»
16
loading

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε με σπαθί και να πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση που διατηρεί στην Αγριά Βόλου.

Μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, το οποίο έγινε δεκτό αρχικά από τον εισαγγελέα και κατόπιν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναβλήθηκε η δίκη για την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 11 π.μ. προκειμένου έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία και να προσκομιστεί η έκθεση της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε (εκπυρσοκρότησε) κάποιο από τα όπλα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας. Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.

Στην απολογία του, όπως γράφει το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του καθώς από τις 26 Μαρτίου έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπανταύγουστου κλιμάκιο ελέγχου της Εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά του. Σε ότι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο στο κατάστημά του, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα. Όπως είπε, πέρα από τα όπλα για τα οποία είχε άδεια, τα υπόλοιπα ήταν κειμήλια του παππού του.

Σε ότι αφορά το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε σε πλυντήριο στο σπίτι του, όπως είπε είναι οι οικονομίες μιας ζωής ολόκληρης της οικογένειας ενώ ένα μέρος περίπου 140.000 ευρώ ήταν του πατέρα του. Τα χρήματα αυτά τα είχε αποσύρει από τις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σχετικά με το τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Βασίλη Τζιώρα, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία.

«Αν δεν είχαμε φύγει ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα»

Στις καταθέσεις τους ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οι τρεις από τους τέσσερις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που εξετάστηκαν είπαν πως οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διενέργεια του ελέγχου, ωστόσο όταν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε «πού είναι οι εφοριακοί» και προσπαθούσε να ξεκλειδώσει ένα συρτάρι, ενώ οι υπάλληλοι του καταστήματος προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν. Συνέχισε να φωνάζει, όπως είπαν, λέγοντας «θα πάρω την χατζάρα και θα σας δείξω εγώ».

Υπό την απειλή του κατηγορουμένου και ενώ, είχε ολοκληρωθεί ο επιτόπιος έλεγχος, οι ελεγκτές έφυγαν εσπευσμένα από το σημείο. Όπως κατέθεσαν «αν δεν είχαμε φύγει ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα». «Σας μιλάω ως πατέρας μιας πενταμελούς οικογένειας, αύριο αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αφαιρέσει κάποια ζωή» κατέθεσε ένας εκ των ελεγκτών. Σε ότι αφορά τους πυροβολισμούς τους οποίους εκτιμούν ότι άκουσαν, οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι δεν είδαν όπλο και ότι αυτό που άκουσαν ήταν «κάτι σαν πυροβολισμοί» ενώ μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας, ερωτηθείσα σχετικά από τον εισαγγελέα, δήλωσε ότι δεν έχει ξανακούσει πυροβολισμούς στη ζωή της. Οι δύο άνδρες ελεγκτές ωστόσο κατέθεσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς, αν και κανείς τους δεν είδε όπλο.

«Ήμασταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, δεν είχαμε οπτική επαφή». Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίες, σε προηγούμενο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΔΟΥ Βόλου, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο κατηγορούμενος τους υποδέχτηκε κρατώντας ρόπαλο, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης αντέκρουσε τον ισχυρισμό λέγοντας ότι αυτά είναι κουτσομπολιά μεταξύ συναδέλφων και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην δικογραφία, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία σχετικά με αυτό.

«Φουσκωμένη η δικογραφία – έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο οι ελεγκτές»

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου Βασίλης Τζιώρας, από την πλευρά του σημείωσε ότι υπήρχε δικαιολογημένη αγανάκτηση του κατηγορουμένου, δεδομένου ότι η επιχείρησή του είχε υποβληθεί σε έλεγχο αλλεπάλληλες φορές το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε από την έκδοση αναφοράς Ζ της ταμειακής μηχανής διαπιστώθηκε ότι εκείνη την ημέρα είχαν εκδοθεί 400 αποδείξεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι μόλις τέσσερις αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν αποδείκνυαν ότι το εύρος της ελεγχόμενης φοροδιαφυγής ήταν πολύ μικρό, αποδίδοντάς το στον φόρτο εργασίας και σε λάθος.

«Δεν τους απείλησα – δεν είχα σκοπό να τους βλάψω»

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος, είπε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τους ελεγκτές και ότι δεν τους απείλησε. «Αν είχα τέτοιο σκοπό, κανείς δεν θα μπορούσε να με αποτρέψει» τόνισε χαρακτηριστικά. «Τρελάθηκα εκείνη την ώρα» είπε, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος για την συμπεριφορά του λέγοντας ότι «δεν θα το ξανάκανα» ενώ την απέδωσε στο γεγονός ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ήταν επίσης κουρασμένος. Στο ερώτημα του εισαγγελέα γιατί αντέδρασε με αυτό τον τρόπο ενώ δεν φαίνεται να έχει οικονομικό πρόβλημα, απάντησε πως, έχει πληγεί και ο ίδιος από την οικονομική κρίση.

Όπως είπε αποδίδει ΦΠΑ και δηλώνει κανονικά τα εισοδήματά του στις φορολογικές του δηλώσεις, τις οποίες μετά από ερώτηση του εισαγγελέα, επιφυλάχθηκε να καταθέσει μαζί με άλλα σχετικά έγγραφα, στη νέα δικάσιμο που ορίστηκε για τις 31/8/17, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η βαλλιστική εξέταση των κατασχεμένων όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar mariasofi

  αμάν! δεν έψαξα το πλυντήριο της μάνας μου πριν το δώσω...

 2. avatar dekatesera

  Το κρατος πρεπει να κανει τη δουλεια του. Ομως και γω εχω βρεθει να θωλωσω αλλα εχω συγκρατηθει ευτηχως και ξερετε γιατι? Ζω στο νησι των καταγγελιων προσπαθω να ανεβαινω και απο μενα ζουνε 25 οικογενειες, Δεχομαι συχνα ελεγχους απο διαφορες υπηρεσιες μεχρι και στο δηκαστηριο εχω φτασει και αθωωθηκα διοτι προσπαθω και ειμαι νιμιμος καθολα. Οταν ειδικα υπαρχει καταγγελια οι αρχες ειναι υποχρεωμενες να ελεγξουν. Ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι στις υπηρεσιες που φερονται σωστα οποτε και εσυ εισαι κυριος, αλλα υπαρχουν και πολλοι [...] που νομιζουν και ποιοι ειναι. Εκει λοιπον γινεσαι τουρμπο και μπορει να βγεις εκτος εαυτου. Αρα λοιπον να βλεπουμε και τις δυο πλευρες που πολλλες φορες δυστηχως και οι δυο φτανουν στα ακρα

 3. avatar ΤΤΤ

  και οι καρανικες κλεφτες θα γινουν; χαχαχαχαχα

 4. avatar Ψηρίς

  Τί μαγαζί είπαμε έχει ο τύπος? Άκουσα ζαχαροπλαστείο...
  Όλα δικαιολογούνται:
  Με το ρόπαλο που υποδέχτηκε τους προηγούμενους, ανοίγει φύλλο κρούστας για μπακλαβά. Και σπάει και αμύγδαλα!
  Με τη χατζάρα κόβει τις πάστες και τον μπακλαβά (από πριν).
  Με τα όπλα κάνει τρύπες στα κουλουράκια. Τα ψήνει όλα full face και μετά τα στείνει 100-100 και κάνει τις τρύπες στη μέση με μια σφαίρα τη φορά. Τύπου Bake rolls!
  Τα λεφτά στο πλυντήριο ήταν για αντίβαρο...να τα είχε η μάνα μου στο δικό μας...όταν είμασταν μικροί, δεν κλείναμε μάτι κάθε μεσημέρι με το πλυντήριο ντουπου-ντούπου! Ξεκίνησε με ένα μικρό τουβλάκι πεντακοσάευρα και έφτασε στα 350.000 για να καταφέρει να ισσοροπήσει το παλιο PITSOS! Αυτός φταίει?
  Κατάρα στο κράτος που κυνηγάει βιοπαλαιστές και καθόλα νόμιμους επιχειρηματίες!
  Ντροπή...με τον δόλιο εμποράκο τα βάλατε και τα εργαλεία της δουλειάς του??

 5. avatar ζιου ζιτσου

  εχω 5 ευρω κατω απο το στρωμα

  1. avatar Ροζ πίθηκος

   Ας προσεχές. Ακόμα και σημερα αν εχεις λιγο μυαλό βγάζεις λεφτά νόμιμα. Δεν λυπάμαι κανέναν μονο οι τεμπέληδες όσοι δεν ´έστρωσαν´ και οι σπάταλοι εχουν 5 ευρώ κάτω απο το στρώμα

 6. avatar Καλά τους έκανε

  Πρώτα το κράτος πρέπει να είναι σωστό και μετά ο πολίτης.....
  Που ακούστηκε το κράτος να κλέβει και ο πολίτης να είναι νόμιμος.... Σε ποιο πλανήτη..?

  1. avatar Stateless

   Όλοι θέλουνε και να μην πληρώνουνε φόρους και να αγοράζει το κράτος ένα στόλο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
   Εκτός από σένα που λέει
   "Πρώτα το κράτος να αγοράζει πυροσβεστικά αεροπλάνα και μετά ο πολίτης να πληρώνει φόρους στο κράτος"!!
   Παρότι ακόμα άκυρη , είναι λίγο πιο βελτιωμένη αυτή η λογική.
   Χα χα χα χα χα χα!

 7. avatar ORUE

  Αηδία.

 8. avatar Μστ

  Και 1000 ελέγχους να σου έχουν κάνει, αν είσαι νόμιμος δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα...όσο για τα 350.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στο σπίτι, ο καθένας μας μπορεί να έχει νόμιμα...το θέμα είναι να τα δικαιολογεί...διαφορετικά κατάσχεση.!!!

  1. avatar innotrading

   αν είσαι νόμιμος δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα...
   Είσαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει στην Ελλάδα?

 9. avatar Nick fr

  Το ότι αφήνουν ελεύθερο τον κάθε [...] που είναι επικίνδυνος απλά με εξοργίζει

 10. avatar tzafar1

  Υπάρχει ξεκάθαρη απειλή κατά της ζωής οργάνων του κράτους που εκτελούν έργο του κράτους και τον αφήσατε ελεύθερο; Δηλαδή πόσο τραγικά βρώμικοι είναι οι νόμοι που ψηφίσατε εδώ και 40 χρόνια ρε πατέρες του έθνους; Μόνο για την κλοπή των χρημάτων του κράτους, έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος μέχρι τη δίκη του. Αυτή τη φορά μου φαίνεται δε θα είναι συνταγματάρχες αλλά λοχαγοί!

 11. avatar Σκορπιός

  Καλά οι παλιατζήδες πάνε και έρχονται, πως και δεν σταμάτησαν εκεί....? Τυχερός ο επιχειρηματίας απο κάθε μπουκαδόρο....!

 12. avatar Fornel Cornon

  Τα πικιστανικά/συριακά/μπαγκλαντεσιανά μαγαζιά στο κέτρο , δεν τα ελέγχουν .Προσωπική εμπειρία : ήμουν σε κατάστημα (που έκλεισε πριν 1.5 μήνα) ελληνικό , μπαίνουν 2 τύποι, μου δείχνουν ταυτότητες και μου λένε <> ; Τους λέω <> και την δείχνω , μετά πάνε στον άνθρωπο του μαγαζιού και του ζητάνε τα βιβλία , να κόψει αποδείξεις για κάποια προιόντα κτλπ. , τότε γυρνάει και τους λέει <> και ξαφνικά το θαύμα , οι ελεγκτές του λένε <> και φεύγουν. Όποιος έχει μαγαζί στο κέντρο , μπορεί να το επιβεβαιώσει .

 13. avatar Τι να πω

  ενα άρθρο υπεράσπισης του [...] αυτού και διαφήμισης του δικηγόρου του.
  Υψηλής ποιότητας τοπικιστικη δημοσιογραφία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει