Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη

Οι προσαχθέντες κατέθεσαν μηνύσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
10:31
04/03/2019
Δεκαέξι προληπτικές προσαγωγές στην Πέλλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κουβέλη
54
loading

Σε 16 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία στο δημαρχείο Πέλλας στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Ο κ. Κουβέλης είχε μεταβεί στα Γιαννιτσά για να παραβρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για την αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοστελίδα logospellas.gr τα 16 άτομα κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών για περισσότερες από 2,5 ώρες. Την ώρα της άφιξης του κ. Κουβέλη στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η Τροχαία προχώρησε και σε αποκλεισμό δρόμων.

Οι 11 από τους 16 προσαχθέντες κατέθεσαν μήνυση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της μήνυσης

«Ενώπιον του κ  Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γιαννιτσών

(δια του κ. Διοικητή  του ΑΤ Γιαννιτσών)

Μηνυτήρια Αναφορά

Κατά παντός  αρμοδίου υπευθύνου

Αξιότιμε κ Εισαγγελεύ

Άπαντες οι μηνυτές είμαστε Έλληνες πολίτες  που έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας προς την  πατρίδα, όχι μόνο με τη στρατιωτική μας θητεία, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή μας σε όσα για την προστασία αυτής επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Τα δε στοιχεία μας είναι γνωστά στις αρχές, όπως είναι και γνωστό ότι μας ενώνει  όλους μας  η αγάπη για την πατρίδα και η ενεργός συμμετοχή μας στις νόμιμες συναθροίσεις –  συλλαλητήρια των Ελλήνων πολιτών κατά της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών τα αποτελέσματα της οποίας κατά της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι ήδη ορατά από ημερών.

Σήμερα 03/03/2019 περί ώρα  11:00πμ στα Γιαννιτσά  ήταν προγραμματισμένη κλειστή  εκδήλωση, στο Δημαρχείο Πέλλας,  με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θιασώτη της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία  όπως πληροφορηθήκαμε, θα ήταν παρόντες και οι Βουλευτές Πέλλας, ομοίως υπέρμαχοι της παραπάνω συμφωνίας την οποίας και εψήφισαν προσφάτως στην Βουλή κκ Τζάκρη και Σηφάκης. Άπαντες οι υπογράφοντες από τον 1ο έως τον 7ο, ήμασταν εντός  ή πλησίον καταστήματος ΚΑΦΕ πλησίον του Δημαρχιακού  Μεγάρου στη Συμβολή  των οδών Χατζηδημητρίου και Εθνικής Αντίστασης και οι λοιποί από τον 8ο έως τον 11ο ήμασταν λίγα μέτρα μακρύτερα  επί  της οδού  Χατζηδημητρίου, έξω από το κατάστημα της ΑΛΦΑ Τράπεζας.

Άνευ λόγου  και αιτίας, άνδρες με πολιτική περιβολή οι οποίοι μας δήλωσαν ως ιδιότητα τους αυτή του αστυνομικού Ασφαλείας, μας προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ περί ώρα 10.00 π.μ τους από 1ο έως 7ο, και περί ώρα 11:00  τους λοιπούς από 8ο έως 11ο, μαζί με άλλους συμπολίτες μας. Με την  άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία  δεν  θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως)  εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν.

Στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών παραμείναμε έως  τις 13.15, όπου μας πληροφόρησαν ότι είμαστε πλέον ελεύθεροι όπως και οι λοιποί προσαχθέντες πλην ημών.

Επειδή οι παραπάνω πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς πρακτικές των άνευ λόγου και αιτίας προσαγωγών και διαπόμπευσης δημοκρατικών πολιτών που το κοινό τους γνώρισμα και τίποτα άλλο είναι μόνο η αγάπη για την πατρίδα (και αυτό ήταν η αιτία της προσαγωγής και παράνομης κατακράτησής μας)  δεν αρμόζουν σε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, όπως την πατρίδα μας (έως τώρα τουλάχιστον) και θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία, την Αλβανία του Χότζα και τα Σκόπια επί Τίτο.

Επειδή  σε ουδεμία ενέργεια προβήκαμε που να δικαιολογείται  η προσαγωγή μας και ο διασυρμός μας  ενώπιον  των συμπολιτών μας  κάτι  το οποίο μας έχει θίξει και προσβάλει βαθύτατα.

Επειδή από τις παραπάνω πράξεις των αρμοδίων πολιτικών και αστυνομικών προκύπτει  σωρεία παραβιάσεων του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της προσωπικότητας εκάστου Έλληνα πολίτη και του Π.Κ από την στιγμή  όπου άνευ λόγου και αιτίας  και μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών μας  λες και ήμασταν καταζητούμενοι  για εγκλήματα του Π.Κ μας προσήγαγαν  οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εκθέτοντάς μας  στους ευρισκομένους πλησίον μας συμπολίτες μας και προσβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο  βάναυσα την προσωπικότητά μας,

Ακολούθως δε, μας κατακράτησαν παρανόμως στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών έως τις 13.15.

Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι στα Γιαννιτσά Πέλλας  από ώρα 10.00 πμ για τους από 1ο έως και 7ο ο και  από 11.00 πμ για τους από 8ο έως  11 ο έως τι 1.15  με τις  παραπάνω εις βάρος μας  πράξεις τελέσθηκαν από τους  φερόμενους  ως προϊστάμενους των υπηρετούντων  αστυνομικών υπαλλήλων στο Αστυνομικό  και στο Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών τα αδικήματα  της παράβασης  καθήκοντος (ΠΚ 259 της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας επί  1 και 2 τουλάχιστον  ώρες (ΠΚ 325) και της ηθικής αυτουργίας  στην τέλεση  αυτών  των  όποιων αστυνομικών  και πολιτικών προϊσταμένων  διέταξαν  την  προληπτική  προσαγωγή μας  και κράτηση μας  έως  τι ς 13.15 .  ώρα στο Α.Τ Γιαννιτσών μαζί με άλλους συμπολίτες μας παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών».

Για όλους αυτούς  τους λόγους και με την επιφύλαξη εκάστου νομίμου δικαιώματος μας ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, των διοικητικών και δικαστικών αρχών.

Μηνύουμε τους αγνώστους σε μας, υπευθύνους αστυνομικούς και πολιτικούς προϊσταμένους που έδωσαν  τις σχετικές εντολές στους άνδρες του Τ.Α Ασφαλείας Γιαννιτσών για την προσαγωγή μας και παρακράτηση μας παρανόμως για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259), της κατάχρησης εξουσίας (ΠΚ 239 παρ. 2), καθώς και της παράνομης κατακράτησής μας από τις  10.00 π.μ για τους  1ο έως και 7ο  και  από τις 11:00πμ για τους 8ο έως και 11ο (ΠΚ 325) στο Α.Τ Γιαννιτσών ως τις 13.15, παρότι δεν συνέτρεχαν νόμιμες προϋποθέσεις σύλληψής μας ή για άλλους λόγους (!), προσαγωγής μας, δεν είχαμε τελέσει κανένα αδίκημα, ούτε υπήρχε υπόνοια τέλεσης αδικήματος ουδενός εξ ημών»

Αιτούμεθα την ποινική δίωξη και τιμωρία τους και επιφυλασσόμενοι του δικαιώματός μας για την παράσταση μας ως πολιτικώς ενάγοντες για τη χρηματική μας ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις παραπάνω παράνομες και άδικες κατά ημών πράξεις και του διασυρμού μας ενώπιον των συμπολιτών μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar Γατάκια

  Έτσι είναι φίλοι μου το καθεστώς μαδουρο αλεκσι. Δεν γυρνούσε αυτός τζάμπα στις κηδείες Φιντέλ και στους λοιπούς. Είχε τα πιστεύω του. Αυτή είναι η χούντα αναρχοκατσαπλιάδων όσοι διαφωνούν
  Μ αυτούς μέσααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. avatar Κομισάριος

  Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες (που διαδίδονταν τις τελευταίες ημέρες), έκτροπα από «αγανακτισμένους» πολίτες δεν παρατηρήθηκαν, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν φροντίσει από νωρίς να απομακρύνουν διακριτικά όσα άτομα έδειχναν διάθεση να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης!

 3. avatar Γεροτσολιας

  Μια και μοναδικη ειναι η λυση, "Αερα"

 4. avatar Quiz

  Θυμίστε μου λίγο πως λέγεται το καθεστώς που χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές;

 5. avatar Μάλιστα, μάλιστα

  Σπας και καίς, είσαι οκ. Διαμαρτύρεσαι για την κυβέρνηση, είσαι "προληπτικά" κατηγορούμενος.
  Μπροστά τους, ο Παπαδόπουλος, φαντάζει Γκάντι...

 6. avatar ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ μόνο οι ΧΟΥΝΤΕΣ!!!

  Είστε χουνταίοι Συριζόνια...και το χειρότερο είναι η απύθμενη υποκρισία που συνοδεύει ΚΑΘΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!

 7. avatar next top prime minister

  Οι Ελληνες πολίτες νόμιμοι κάτοικοι αυτής της χώρας συλλαμβάνονται προληπτικά από το αριστερόστροφο φασιστικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι μετανάστες παράνομοι διασώζονται υποχρεωτικά από το αριστερόστροφο φασιστικό καθεστώς και στη συνέχεια κυκλοφορούν ελεύθεροι και επιδοτούνται κιόλας.
  Από τα λεφτά των νόμιμων κατοίκων!

 8. avatar τσενικιδης αγγελος

  αυτη ειναι η δημοκρατια που υποσχεται ο κυριος τσιπρας την γνωρισαμαι και στο παλε ντε σπορ στη θεσσαλονικη

 9. avatar Πιου

  Αχαχαχααχαχαχα έτσι έτσι, οι Επιτέλους πρώτη φορά αριστερά, με τις δημοκρατικές διαδικασίες που την διακρίνουν έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, απομακρύνοντας και συλλαμβάνοντας τους ταραξίες οικογενειάρχες πριν καταφέρουν να κακοκαρδισουν έναν από τους καρεκλοθηρες τους....... Και μετά παραπονιούνται για την χούντα. Ρε τι είναι αυτοί που έχουμε μπλέξει

 10. avatar Πρώτη Φορά Αριστερά!!! ????

  Δέν τολμώ να αναλογισθώ πώς μπορεί να είναι η Δεύτερη..

 11. avatar ^^^^^^

  το εβρεοκουνελο ούτε ψηφίστηκε ούτε μπήκε στην βουλή και όμως περιφέρεται σαν βασιλιάς

 12. avatar FRIKOULAS

  Αναβίωση του Σταλινισμού από τα απολιθώματα που απέμειναν στην Ελλάδα.
  Δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς,
  αυταρχικό, καθεστωτικό, ψυχρό, ανέκφραστο, απάνθρωπο, κτηνώδης,δικτατορικό, αλητήριο.

 13. avatar monaxolikos

  Α Π Λ Υ Τ Ο Ι !!!!!!!!!!!

 14. avatar Άρθρο 7 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Καμία ποινή χωρίς νόμο, απαγόρευση βασανιστηρίων

  Έγκλημα δεν υπάρχει ______ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν____ από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της.

 15. avatar Άρθρο 7 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Καμία ποινή χωρίς νόμο, απαγόρευση βασανιστηρίων

  Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ___________απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.

 16. avatar Φωτορεπόρτερ

  Και μετά ήρθαν για σένα

 17. avatar hope is on her way!

  Έτσι! Αριστερά θέλατε! Πάει και το τεκμήριο της αθωότητας! Πλέον σε μπουζουριάζουν προληπτικά!

 18. avatar Τσαουσέσκου

  Λίγο να μείνουν ακόμα, ο Τσαουσέσκου και ο Στάλιν θα είναι μπροστά τους μωρά

 19. avatar gataki

  Προληπτικές προσαγωγές... με τις υγείες μας... χαχαχαχαχαχα .... ούτε ο Ερντογάν δεν κάνει τέτοια ...

 20. avatar Βρε βρε

  Βρε τι μου θυμίζει;
  Τι μου θυμίζει; .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει