Με αφορμή την υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία από την Κρήτη, ο οποίος είναι στα χέρια αγνώστων από τον περασμένο Μάρτιο, o Alpha έκανε μία αναδρομή στις περιπτώσεις απαγωγών που έχουν συνταράξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το 2001 υπήρξαν οι 64 μέρες αγωνίας για την οικογένεια του Γιάννη Ζώνα. Για δύο μήνες οι απαγωγείς κρατούν τον επιχειρηματία σε οίκημα στα Σπάτα. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση Ζώνα ήταν περιπετειώδεις και η οικογένεια εν τέλει καταβάλει λίτρα 1 εκατ. ευρώ και ο 34χρόνος –τότε- επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος.

Δέκα τρεις ημέρες πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Μυλωνάς. Στις 22 Ιουνίου 2008 η οικογένεια του επιχειρηματία παρέδωσε, στους ανθρώπους που τον κρατούσαν, λίτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ. Για την απαγωγή Μυλωνά συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2009 ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από την αστυνομία σε παγκάκι μεταξύ Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχαν περάσει 8 ημέρες από την απαγωγή του. Τα λύτρα για να αφεθεί ο κ. Παναγόπουλος άγγιξαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η υπόθεση της απαγωγής του Μανώλη Καραμολέγκου, τον Ιανουάριο του 2014, είχε και αυτή μία αίσθηση νουάρ, καθώς είχε μείνει για πολλές ώρες δεμένος σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου μέχρι να μεταφερθεί στο κρησφύγετο των απαγωγέων στη Κερατέα. Λίγες ώρες αργότερα έπεισε έναν από τους άνδρες να του απελευθερώσουν και να παρουσιαστούν μαζί στην αστυνομία.