Αθώος δήλωσε ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος ότι ενορχήστρωσε τις επιθέσεις στο σπίτι του, το 2021, ώστε να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε «κοπεί». «Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα» είπε ο κατηγορούμενος παρουσιαστής απευθυνόμενος στους δικαστές ενώ αθώοι δήλωσαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του.

Ο παρουσιαστής, που για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε οδηγηθεί στη φυλακή, είναι αντιμέτωπος με σωρεία αδικημάτων που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τις επιθέσεις που είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τη λήξη του 18μηνου προσωρινής κράτησης δυο εκ των κατηγορουμένων. Αυτός ήταν και ο λόγος που το δικαστήριο απέρριψε αίτημα νέας διακοπής της δίκης, λόγω κωλύματος δυο συνηγόρων.

Τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων άνοιξε ένας αστυνομικός, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021, συμμετείχε σε καταδίωξη μηχανής καθώς οι αναβάτες της δεν σταμάτησαν για έλεγχο. Οι αναβάτες, οι οποίοι φέρονται νωρίτερα εκείνο το βράδυ εκτελώντας εντολές του Μένιου Φουρθιώτη να πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στο σπίτι του, άνοιξαν πυρ σε βάρος των αστυνομικών.

Μένιος Φουρθιώτης

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές.» κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας «Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός».

«Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος» ανέφερε ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να περιγράψει τον σωματότυπο των δραστών.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός ο οποίος, όπως είπε, ήταν μεταξύ εκείνων που κατά την έρευνα που ακολούθησε εντόπισαν τους κάλυκες από την επίθεση αλλά και έναν σάκο. «Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε», τόνισε ο αστυνομικός με την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών να αμφισβητεί τις καταθέσεις ζητώντας, μάλιστα, ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Η δίκη συνεχίζεται.