Ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, που είχε γίνει το Μάιο στην Πεύκη και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 31 ετών ενοίκου της πολυκατοικίας, παρουσία της συζύγου του συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας της Β/Α Αττικής, στην Καρδίτσα.

Αναζητείται ακόμη ο συνεργός του 24χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Αλβανίας. Οι δυο δράστες είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι το θύμα μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του.

Ο δράστης και ο ομοεθνής συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ενοίκων διαμερισμάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων. Εισέρχονταν στα σπίτια κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και αυτοκίνητα.

Από την αστυνομία χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι ενώ μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί από την προανάκριση, ότι ήταν οι δράστες και της ένοπλης ληστείας, που έγινε στις 23 Απριλίου, σε οικία στο Μαρούσι, σε βάρος ζεύγους ενοίκων, τους οποίους αφού έδεσαν, αφαίρεσαν κοσμήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, με το οποίο και διέφυγαν.