Δύο φορές –μέσα σε διάστημα λίγων ημερών- η ΕΛ.ΑΣ. έχει φτάσει κοντά στη σύλληψη συμμορίας, που θα μπορούσε να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «οι ληστές με τον πυροσβεστήρα». Η δράση της συγκεκριμένη συμμορίας έχει καταγραφεί τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία 24ωρα στη Βορειοανατολική Αττική (σ.σ. Νέα Ερυθραία και Διόνυσος).

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη μονοκατοικία μίας 73χρονης στη Νέα Ερυθραία, την απείλησαν με λοστό και της άρπαξαν περίπου 150 ευρώ σε μετρητά και τα κοσμήματα που είχε κρυμμένα. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό όχημα μάρκας Seat Leon (σ.σ. προφανώς κλεμμένο) και επιχείρησαν να διαφύγουν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής να τους εντοπίζουν μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και να ξεκινούν καταδίωξη για γερά νευρά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι κακοποιοί –προσπαθώντας να κερδίσουν κρίσιμα μέτρα για να διαφύγουν- έριξαν αφρό από έναν πυροσβεστήρα και μόλις αυτός τελείωσε, εκσφενδόνισαν το μεταλλικό αντικείμενο προς τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης οι αστυνομικοί –τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας- τους έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.

Πασπαλάρης: «Επικίνδυνη καταδίωξη, αντέδρασαν ψύχραιμα οι συνάδελφοι»

Μιλώντας στο Newsbeast ο γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, Σάκης Πασπαλάρης, επεσήμανε ότι: «Για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες είδαμε συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εμπλέκονται σε επικίνδυνη καταδίωξη κακοποιών. Είναι προφανές ότι συμμορίες, με ορμητήριο τη Δυτική Αττική, βρίσκουν ευκαιρία να πραγματοποιούν έκνομες ενέργειες στην αχανή και αποδυναμωμένη από αστυνομικό προσωπικό Βορειοανατολική Αττική. Εμείς, ως αστυνομικοί, θα κάνουμε το καθήκον μας με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη, χρειαζόμαστε όμως ενίσχυση για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Θέλω, τέλος, να πω μπράβο στους συναδέλφους που για μία ακόμη φορά επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, σε μία επικίνδυνη καταδίωξη όπου οι κακοποιοί δεν δίστασαν να τους πετάξουν πυροσβεστήρα για να τους βγάλουν εκτός πορείας».

Προέταξαν πιστόλι σε πολίτη που τους κυνήγησε

Μόλις το βράδυ της περασμένης Τρίτης, πιθανότατα η ίδια συμμορία, είχε επιχειρήσει εισβολή σε μονοκατοικία στην Διόνυσο, η οποία κατέληξε σε επεισοδιακή καταδίωξη. Αρχικά από έναν πολίτη –στον οποίο προέταξαν πιστόλι για να τους αφήσει να φύγουν-και στη συνέχεια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους οποίους οι κακοποιοί επιχείρησαν να εμβολίσουν. Το σίγουρο είναι πως η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας δεν έχει περάσει απαρατήρητη και στη Β/Α Αττική έχουν στηθεί «παγίδες» για τον εντοπισμό