Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 25χρονος από την Αλβανία, που κατηγορούνταν για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο 25χρονος κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανάρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με μια ανήλικη Ελληνίδα σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου.

«Ξεκίνησε ο εφιάλτης όταν του είπα να χωρίσουμε»

Στο Δικαστήριο έδωσε το παρών η νεαρή κοπέλα, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, λέγοντας ότι είχε δεσμό με τον κατηγορούμενο από το 2015 και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν. «Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές. Με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς και επειδή τον αγαπούσα, του είχα “τυφλή” εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει» κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν τραβηχτεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο σάιτ περισσότερες από μια φορές και τελικά η νεαρή κατέθεσε μήνυση.

Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 € την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.