Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι κατά επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, με τρεις από τους εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (23/6) κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, όπου ένας ιερέας από τη Βέροια καθαιρέθηκε λόγω παραπτωμάτων.

Όπως ανέφερε στο Mega ιερέας που βρισκόταν στο σημείο ο δράστης δεν δέχθηκε την απόφαση και έχοντας κρυμμένο το οξύ, το έριξε στους Μητροπολίτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του ΣΚΑΪ ο δράστης της επίθεσης δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πει λέξη στους αστυνομικούς για το κίνητρο της επίθεσης.

Σημειώνεται πως εκτός από τους Μητροπολίτες έχουν τραυματιστεί δύο δικηγόροι, αλλά και ένας αστυνομικός.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: «πρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Από την επίθεση με βιτριόλι τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.

Σοβαρά έχουν τραυματιστεί τρεις εξ΄ αυτών, με πιο άσχημα τραύματα να έχει ο Μητροπολίτης Κηφισίας καθώς το καυστικό υγρό εκτοξεύτηκε στο μάτι του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι πρωτόγνωρο και οδυνηρό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Δύσκολη η κατάσταση, αλλά με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν.

Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάει καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», ανάφερε ο αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας είπε: «Όταν θα υπάρχει λόγος, θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. Έχει δύο εκφάνσεις η υπόθεση, η μια έχει να κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το άλλο έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας. ‘Όπως είπε, ένας μητροπολίτης έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος