Την ώρα που οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες φθίνουν λόγω και των χαμηλών τιμών των προϊόντων, κάποιοι σκέφτηκαν πιο «επιχειρηματικά» μετατρέποντας τα θερμοκήπια σε χασισοφυτείες, εξασφαλίζοντας …πλούσια και εγγυημένη παραγωγή.

Η μετατροπή της καλλιέργειας έγινε στο Λαγολιό του Δήμου Τυμπακίου, στο νομό Ηρακλείου, όπου άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, εντόπισαν τρία… μεταλλαγμένα θερμοκήπια, τα οποία εκτός από τα εκατοντάδες δενδρύλλια έκρυβαν και αποξηραμένη κάνναβη, που ξεπερνά τα 20 κιλά.

Οι άνδρες του ΤΑΕ είχαν τις πληροφορίες και το απόγευμα της Τρίτης σε καλά συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν ένα 20χρονο Αλβανό, που φυλούσε τις φυτείες, ένα 73χρονο και ένα 50χρονο από το Τυμπάκι, που είναι οι ιδιοκτήτες των χώρων, ενώ αναζητούν και ένα τέταρτο άτομο.

Πρόκειται για 26χρονο από την περιοχή, ο οποίος φέρεται να είχε ενοικιάσει τις τρεις φυτείες για να τις καλλιεργήσει. Πάντως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει με αποδεικτικά έγγραφα για την ώρα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο 50χρονος επισκεπτόταν καθημερινά τις φυτείες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στις φυτείες επιμελώς κρυμμένα 20,5 κιλά ακατέργαστη ινδικής κάνναβης, σε προχωρημένο στάδιο αποξήρανσης και έτοιμα για πώληση.

Παράλληλα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και εκρίζωσαν περίπου 500 δενδρύλλια, το μήκος των οποίων έφτανε μέχρι και τα 3 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι τα τρία θερμοκήπια είχαν κάλυψη με διπλό νάιλον παραπέτασμα, ενώ στο εσωτερικό των θερμοκηπίων οι δράστες είχαν τοποθετήσει αποξηραμένες ντοματιές για να παραπλανούν τα αδιάκριτα μάτια, κρύβοντας τα δενδρύλλια.